Три нова случаја заразе вирусом корона у Брчком :: Semberija INFO ::

 

Три нова случаја заразе вирусом корона у Брчком


БРЧКО - У Брчком су регистрована три нова случаја оболијевања од вируса корона, тако да је број заражених сада шест, рекао је на конференцији за новинаре командант Кризног штаба Синиша Милић.

Милић је рекао да два лица, која су дошла из Универзитетско-клиничког центра у Тузли имају почетак упале плућа и њихова клиничка слика је средње до тешка, док треће лице, које је допутовало из Аустрије, има блажу клиничку слику.


“Женска особа из Шпионице, за коју је раније објављено да је обољела, у бољем је здравственом стању. Двоје, који су идентификовани као првозаражени, осјећају се добро и немају тегоба”, појаснио је Милић.

Он је додао да су пронађена сва лица која су била у контакту са зараженима, те да су и они под љекарским надзором под којим се налази укупно 1.098 лица.

“Број лица од којих је узет узорак за тестирање на вирус корона је 62. Од тога је шест позитивних, 49 негативних, а на резултате тестова чека седам лица”, навео је Милић.

Командант Кризног штаба Брчко дистрикта донио је данас наредбу о продужењу рока изолације лицима којима је издато рјешење са 14 на 28 дана.

Инспекторату је наложено да изврши увид у услове и могућности одвојеног живота чланова породице и домаћинства од лица које је стављено у изолацију, те да, у случају немогућности одвојеног живота, изда рјешења о изолацији и осталим члановима заједничког домаћинства.

Свим лицима која су у радном односу, а издато им је рјешење о изолацији, биће отворено боловање.

Наредба ступа на снагу даном доношења, а биће објављена у “Службеном гласнику” Брчко дистрикта.

Срна / Глас Српске