ПДП Брчко - Синиша Голић: Усвојене мјере за заштиту привреде у Брчком :: Semberija INFO ::

 

ПДП Брчко - Синиша Голић: Усвојене мјере за заштиту привреде у Брчком


„На претходној сједници Скупштине разматрали смо мјере којима би заштитили привреду у Брчком и предложио сам мјере које су данас дијелом и усвојене. Оне су у складу са мјерама које је предложило Предсједништво ПДП-а и задовољан сам што их је Влада Брчко дистрикта препознала као спроводиве, конструктивне и као конкретнe мјерe којe ће помоћи да одржимо привреду и задржимо радна мјеста“, рекао је посланик у Скупштини Брчко дистрикта и члан Предсједништва ПДП-а Синиша Голић.
 
Влада Брчко дистрикта je на данашњој сједници усвојила први дио мјерa за санацију штете у привреди, а које подразумијевају уплате минималних плата за мјесец март са свим припадајућим порезима и доприносима за раднике у пословним субјектима којима је забрањен рад, уз услов да су послодавци уплатили порезе и доприносе u првa два мјесеца текуће године, те субвенцију од 30% пореза и доприноса оним пословним субјектима којима је ограничен рад.
 
Голић је нагласио да ће лично, као и ПДП Брчко, наставити са конструктивним дјеловањем у циљу помоћи суграђанима и изласка из кризе проузроковане вирусом корона са што мање штетних посљедица.
 
Информативна служба ПДП-а