ЛОПАРЕ: ПОД ЕПИДЕМИОЛОШКИМ НАДЗОРОМ 78 ЛИЦА :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: ПОД ЕПИДЕМИОЛОШКИМ НАДЗОРОМ 78 ЛИЦА


Штаб за ванредне ситуације општине Лопаре, у којој нема особа позитивних на вирус корона, констатовао је данас да је број лица под епидемиолошким надзором у односу на прије седам дана дупло мањи и износи 78.

"Веома је важно да се број лица под епидемиолошким надзором смањује, да јуче и данас нико није ушао у надзор", рекао је новинарима начелник општине Лопаре Радо Савић.

"Наши Мајевичани који пристижу из дијаспоре се придржавају мјера, а по информацијама којима располажемо у општинској управи, нема заражених ни међу нашим Мајевичанима у Швајцарској. Једина евентуална опасност нам је доношење инфекције из градова окружења - Брчког, Бијељине и Тузле", навео је Савић.

Он је рекао да је у вези са тим послао допис Полицијској станици Лопаре да буде појачана контрола саобраћаја, уз присуство здравствених радника, на уласку у општину из ових мјеста, те да чека одговор.

Савић је истакао да је у Лопарама почела и подјела регресираног горива за пољопривредне произвођаче које је обезбиједила Влада Републике Српске.

"У току је и пријава заинтересованих произвођача за сјеменски и садни материјал који се дистрибуише посредством ресорног министарства", додао је Савић.

Он је рекао да ће расподјела 150 пакета садног и сјеменског материјала бити по приоритету, односно предност ће имати најугроженије категорије становништва.

На подручју ове мајевичке општине има 865 регистрованих пољопривредних произвођача.

​Општина Лопаре