ДУШКО МИЛОВАНОВИЋ: ПОД ЕПИДЕМИОЛОШКИМ НАДЗОРОМ ТРЕНУТНО ИМАМО 1041 ОСОБУ :: Semberija INFO ::

 

ДУШКО МИЛОВАНОВИЋ: ПОД ЕПИДЕМИОЛОШКИМ НАДЗОРОМ ТРЕНУТНО ИМАМО 1041 ОСОБУ


Под епидемиолошким надзором тренутно имамо 1041 особу, а што се тиче стања у карантинима, на Граничном прелазу Рача имали смо четири особе које су упућене у локалне заједнице. Још једну особу имали смо јутрос у том карантину и о њеном стању ће се изјаснити надлежне здравствене службе, изјавио је Душко Миловановић, директор Дома здравља Бијељина након данашње (уторак) сједнице Градског штаба за ванредне ситуације у Бијељини.

​„У карантину у Дому ученика и даље имамо три особе и они су доброг здравственог стања, без тегоба. Што се тиче карантина у фискултурној дворани О.Ш. „ Вук Караџић“, у том карантину имамо четири особе и сви су под епидемиолошким и здравственим надзором и они немају здравствених тегоба“.

Што се тиче карантина на Рачи, доктор Миловановић каже да одређени број путника пређе, како и на који начин, то је непознаница, на граничним прелазима Павловића мост и Рача, с обзиром на то да су они званично затворени за путнички саобраћај.

„Вјероватно им надлежне институције одобравају прелазак у оваквој ситуацији. Они улазе у процедуру која је дефинисана за пограничне карантине. У протеклих 48 сати на снази је била одлука да све особе које стигну у карантин на граничном прелазу Рача чекају резултате тестирања, односно када се изврши узроковање, упућују се у њихове локалне заједнице у карантин. Од уторка, 31. марта, на снази је одлука да се те особе задржавају  до 24 часа у тим карантинима. У пограничним карантинима се врши тријажа и онда се они упућују у карантине у својим локалним заједницама.  Три дана прије завршетка карантина имају обавезу да се тестирају“.

 Што се тиче редовних љекарских прегледа у Дому здравља, већ заказаних или најављених прегледа на рентгену или ултразвуку, доктор Миловановић каже да се тренутно обављају прегледи за пацијенте који долазе само као хитни случајеви.

Семберија инфо (Љ.Љубојевић)