ГРАДСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ У БИЈЕЉИНИ


Предраг Јовић, замјеник градоначелника Бијељине, након редовне сједнице Градског штаба за ванредне ситуације у Бијељини изјавио је на почетку обраћања медијима да је градоначелник Мићић одсутан, јер је изразио жељу да се тестира, јер је био у контакту са особама које имају симптоме на ЦОВИД 19.

„Он је данас тестиран и провешће извијесно вријеме, док не стигну резултати теста из Бањалуке, у болничком карантну, заједно са супругом. Што се тиче закључака Градског и  Републичког штаба за ванредне ситуације, могу да кажем да је Републички штаб, односно Министарство пољопривреде, уз сарадњу са општинама и градовима, одлучио да подијели пољопривредне пакете за мале пољопривредне произвођаче. Град Бијељина је добио 550 пакета. Пријаве ће се подносити до петка, трећег априла, у просторијама Одјељења за пољопривреду града Бијељина. Пољопривредни произвођачи ће попунити упитник и на основу упитника ће се бирати корисници ових пакета. Пакет садржи јеменски материјал, расад поврћа за баште до 500 метараквадратних и неопходна ђубрива за прихрану. Што се тиче пољопривредне производње, јер је актуелна прољећна сјетва, сви пољопривредни произвођачи могу обављати прољећну сјетву , док регистровани пчелари мгу уторком и викендом улазити у своје пчелињаке“.

Јовић је подсјетио да је од уторка, 31. марта, одобрен  одлазак особама старијим од 65 година у продавнице и банке, ради преузимања пензија. Особе из ове категорије ће уторком и петком, од седам до десет часова, бити у прилици да обаве  своје нејнеопходније потребе.

„Градски штаб је у међувремену пдијелио 40 пакета са основним намирницама најугроженијим ромским породицама. У међувремену је извршена дезинфекција свих заједница етажних власника на подручју града, а поново је почела и дезинфекција градских улица. У понедјељак је дезинфиковано осам мјесних канцеларија у којима се дијеле бонови за  регресирано гориво Министарства пољопривреде. Продавнице Ауто – дијелова, такоав је став, не могу радити, али могу достављати ауто – дијелове аутомеханичарским радњама. Ускоро ће Градска управа донијети одлуку за преношење обавеза уплате ренте  на неки други временски период, када наступи нормална ситуација. Што се тиче инфективног медицинског отпада у карантинима, три овлаштена предузећа ће тај отпад одлагати онако како је и прописано“, изјавио је Јовић.

Семберија инфо (Љ.Љубојевић)