АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАРИВАЊА КРВИ ПРИПАДНИКА МУП-А СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАРИВАЊА КРВИ ПРИПАДНИКА МУП-А СРПСКЕ


Поводом 4. априла, Дана Полиције Републике Српске, Министарство унутрашњих послова Републике Српске организовало је акцију добровољног даривања крви у којој се пријавило да учествује око 400 припадника МУП-а РС, а све како би помогли Заводу за трансфузијску медицину и локалним болницама у Српској да залихе крви и у ванредној ситуацији буду на задовољвајућем нивоу.
 
„Због ванредних околности нећемо имати прилику да Дан полиције обиљежимо као претходних година, али смо остали при томе да наставимо са нашом традиционалном акцијом помоћи свим нашим грађанима, којима је помоћ потребна. Ова акција је значајна посебно у тренутку кад је тешко организовати људе за сличне акције, а шта човјек више може да урадити за неког другог, јесте него да дарује крв и спаси му живот“, рекао је министар унутрашњих послова Драган Лукач, приликом посјете Заводу за трансфузијску медицину РС.
 
Он је обишао припаднике Полицијске управе Бањалука који су се одазвали акцији.
 
Директорица Завода за трансфузијску медицину РС др Гордана Гузијан захвалила се министру и МУП-у Српске на овој акцији, јер се „сви налазимо у посебним околностима“.
 
„Ова акција ће трајати цјелу седмицу у свих десет наших јединица широм Српске. Захваљујем се свим људима добре воље који су данас на великом испиту хуманости“, рекла је директорица Гузијан.
 
Од проглашења епидемије, у Заводу су, каже директорица Гузијан, отказане све акције добровољног даривања крви и тиме је фактички смањен број добровољних давалаца крви.
 
„Имали смо добре залихе, али након три седмице, ова акција МУП-а Српске долази у правом тренутку.
 
Она је напоменула да до сада није доказано да се вирус корона преноси путем крви.