Сва три карантина спремна за прихват пацијената у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

Сва три карантина спремна за прихват пацијената у Бијељини


Сва три карантина на подручју Семберије, карантин на граничном прелазу Рача, карантин у Дому ученика и новоотворени карантин у фискултурној сали Основне школе „Вук Караџић“ у Бијељини оспособљени су за прихват грађана  код којих постоји сумња или је већ потврђено да су позитивни на вирус корона.

РАЧА

Младен Грујичић, епидемиолог у Дому здравља Бијељина, каже да у карантину у фискултурној сали О.Ш. „Вук Караџић“ тренутно има 30 лежаја на располагању пацијентима.

„Имамо тренутно једну особу у овом карантину која је допутовала из Србије и овдје ће провести четрнаест дана. Претпостављамо да ће у наредном периоду већи број људи бити смјештено у овај карантин. На Рачи је већ два дана у функцији карантин за прихват путника из Србије. Они се са Раче усмјеравају у овај карантин, као и они грађани који не поштују одлуке о изолацији у властитом смјештају“, каже Грујичић.

Градоначелник Мићо Мићић изјавио је да у фискултурној сали постоје сви неопходни услови за смјештај оних код којих није потврђен вирус корона. 

„За оне који су позитивни на вирус корона одређен је Дом ученика као карантин. Потрудили смо се да људи овдје имају гријање, тоалете, купатила, храну, дакле, основне услове за боравак“, каже градоначелник Мићић.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић
​Фото - Б. Милошевић