РЕГРЕСИРАНО ГОРИВО ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ - Мићић: Почела подјела потврда за гориво :: Semberija INFO ::

 

РЕГРЕСИРАНО ГОРИВО ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ - Мићић: Почела подјела потврда за гориво


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић изјавио је да је данас почело издавање потврда за регресирано гориво за 2.873 пољопривредних призвођача у Семберији, у свих 14 мјесних канцеларија.

Пољопривредници могу преузети укупно 100 литара регресираног дизел горива по хектару обрадиве пољопривредне површине уписане као начин кориштења у Регистру пољопривредних газдинстава.

За ове намјене Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС обезбиједило је 5,5 милиона КМ, за укупно 9.418 пољопривредних газдинстава, односно корисника подстицаја.

Подстицај за регресирање дизел-горива за извођење прољећњих и јесењих радова у пољопривреди утврђен је у износу од 0,60 КМ по литру дизел-горива.

У складу са Закључком Републичког кризног штаба, првим обрачуном су обухваћени и корисници који нису извршили обавезу плаћања противградне заштите и пријаву доприноса за прошлу годину.

Регресирано дизел-гориво корисници ће преузимати код дистрибутера који су склопили споразум са Министарством за дистрибуцију. Преузимање, односно куповина регресираног дизел-горива трајаће до 30. октобра.

 ПОМОЋ ПОЉОПИВРЕВДНИЦИМА ПРЕКО АГРАРНОГ ФОНДА

Мићић је саопштио да је донесена одлука да се помогне пољопривредним произвођачима у продаји или куповини производа.“У том циљу је у Аграрном фонду, сваким даном од 7.00 до 15.00 часова у функцији број телефона 055-206-984“, нагласио је Мићић.

Семберија инфо - З. Кусмук