Фондација “Дарко Даре – Бошко Вуковић”: Свакодневно достављају прехрамбене и хигијенске пакете :: Semberija INFO ::

 

Фондација “Дарко Даре – Бошко Вуковић”: Свакодневно достављају прехрамбене и хигијенске пакете


Активисти Фондације “Дарко Даре – Бошко Вуковић” свакодневно су на терену и достављају помоћ угроженим и вишечланим породицама на подручју Семберије.
 
Свакодневно прије одласка на терен, не само у граду него и по селима, набављају намирнице и хигијенска средства, пакују у пакете, те потом иду на терен заштићени маскама и рукавицама. Функционишу као један сјај тим, уз добру организацију предсједника Фондације Дарка Јакшића, са бројним волонтерима. Ово је само једна у низу активности ове Фондације, која се у протеклом периоду показала на дјелу са бројним хуманитарним акцијама, нарочито када су у питању акције за прикупљање средстава за лијечења наших суграђана.

 
- У времену кад се планета бори и показује страх, али и наду да ће људи показати јединство и побиједити исти, Фондација наставља са свакодневним активностима. Протеклих дана наши волонтери, којих је свакодневно све више,  долазе до информација о локалитетима и структури породица којима је помоћ неопходна, каже за портал Семберија инфо портпарол Фондације Далибор Стокић. 

Према његовим ријечима, с обзиром да су ресурси Фондације ограничени, постављање приоритета је примарно у планирању сваког дана. “Наше екипе волонтера са предсједником Дарком Јакшићем на челу, свакодневно  планирају и врше расподјелу санитетског материјала, хране и у крајњој инстанци, елементарних животних намирница, а по потреби и дистрибуцију неопходног санитетском материјала, каже Стокић, који је свакодневно на терену са остатком екипе Фондације.



Протеклих дана помоћ су доставили бројним породицама у Ченгићу, Горњој Чађавици, Обарској, Доњој Чађавици, Горњем Магнојевићу те у градским и приградским насељима. Помоћ је, између осталог, достављена породицама Данијела Јелића, Владе Божића, Славка Симића, Миодрага Јовића, Бајре Хучића, Мире Халими, Бошка Петровића, Драгана Стевановића, Станка Лазаревића… 

“Породице које смо обишли захвалне су на бризи и пажњи, а то се види приликом сваког нашег сусрета”, рекао је Стокић. Он се у име Фондације захвалио свим људима добре воље који помажу активности Фондације, како онима са подручја Бијељине тако и онима из дијаспоре. 

“Посебан акценат бих ставио на наше волонтере који сами истичу чињеницу како су са нама постали испуњенији као људи ширећи идеју солидарности и хуманости. Неки од њих су Андријана Томић, Александра Видаковић, Дајана Јурик, Ирена Мариновић, Славица Кунешевић…”, додао је Стокић за портал Семберија инфо.

Семберија инфо - Текст и фото - З. Кусмук