ЛОПАРЕ: НЕМА ЗАРАЖЕНИХ, СМАЊУЈЕ СЕ БРОЈ ЛИЦА ПОД НАДЗОРОМ :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: НЕМА ЗАРАЖЕНИХ, СМАЊУЈЕ СЕ БРОЈ ЛИЦА ПОД НАДЗОРОМ


На подручју општине Лопаре нема обољелих од вируса корона, 108 лица је под надзором и тај број се из дана у дан смањује, рекао је начелник ове општине Радо Савић
 
Савић је навео да је јуче под надзор стављено троје, а 11 је изашло, као и да се до 1. априла очекује излазак још 60 људи.
 
Он је након сједнице Штаба за ванредне ситуација изразио забринутост што је вирус корона потврђен у Брчком, Тузли и Бијељини, јер су Лопаре смјештене у средини тог троугла због чега је затражена појачана контрола саобраћаја.
 
"Штаб се обратио Полицијској станици, а обратићемо се и Републичком Штабу за ванредне ситуације да се омогући појачана контрола саобраћаја и људи који долазе из правца Бијељине, Брчког и Тузле ка нашој општини", навео је Савић.
 
Он је додао да ће приликом те појачане контроле бити и један представник Дома здравља који ће провјеравати да ли путници имају заштитне маске, рукавице, а мјериће им се и температура.
 
У Лопарама је током викенда извршена дезинфекција јавних објеката, а Савић је додао и да се врши подјела заштитних маски становништву, док је Штаб закључио да је за потребе радника у јавним службама неопходно набавити заштитне рукавице.