ТОМИЋ: СВИ СМО ДОБРО, ПОШТУЈЕМО СВЕ ПРОПИСАНЕ МЈЕРЕ :: Semberija INFO ::

 

ТОМИЋ: СВИ СМО ДОБРО, ПОШТУЈЕМО СВЕ ПРОПИСАНЕ МЈЕРЕ


Боксери из Босне и Херцеговине који су боравили на квалификационом турниру у Лондону за Олимпијске игре налазе се у изолацији и за сад код њих нема симптома корона вируса, рекао је један од чланова експедиције Миленко Томић.

Тренутно су Боксерски савези Хрватске и Турске потврдили да је неколико њихових такмичара позитивно на вирус. У Хрватској су један тренер и такмичар, док је у Турској заражено шест чланова делегације.

-Из Босне и Херцеговине је на турниру учествовало шест чланова, од тога су била четири боксера и два члана делегације. Један боксер је одмах са такмичења отишао у Њемачку док смо ми остали се уредно пријавили и тренутно се налазимо у карантину и придржавамо се прописаних мјера. За сад нико од нас не показује симптоне вируса корона, истина један такмичар је имао температуру али није био вирус. Ипак, максимално смо опрезни јер је прошло тек девет дана и у стриктној смо изолацији – истакао је Томић.

Боксери истичу да су очекивали да се ово такмичење одгоди и да се не излажу ризику. Међутим то се није десило и квалификациони турнир је почео и тек је након два круга прекинут. При томе на такмичењу није било никаких мјера заштите као ни у читавој Енглеској.

-До тренутка одласка смо очекивали да нам јаве да је такмичење отказано јер су у том моменту сва такмичења прекинута. Ипак, то се није догодило. Умјесто тога отишли смо у Лондон и спремали се за турнир најнормалније. Никаквих мјера опреза није било, а ни у самој Енглеској нису донијете било какве забране. Већ у то вријеме наше власти су реаговале, док је код њих све било нормално пун град. Тренирали смо у салама у великим групама и оно што нас мало брине је што смо били у групи са боксерима из Хрватске. Затим је такмичење почело, одржала су се два кола а онда је стигла директива да се прекине и такмичари крену кућама- додао је Томић.

Овај турнир је иначе организовао Међународни олимпијски комитет, а не Свјетска боксерска асоцијација која је суспендована.

-Заиста не знам разлог зашто нису одгодили такмичење кад су тад већином била отказана. Овако су у ризик довели 400 такмичара и преко 200 чланова делегација а на крају су Олимпијске игре померене-истиче Томић.

О наставку такмичења се још уопште не размишља, а већ је сад јасно да наставка турнира у априлу неће бити, као и да се неће одржати свјетске квалификације планиране за мај у Паризу.

-Видимо и сами каква је ситуација и јасно је да квалификација неће бити посебно не у овим терминима. Мислим да је главна борба са вирусом и тек кад њу добијемо онда можемо да се вратимо својим обавезама и боксу. Тек кад све буде безбједно онда треба да се наставе такмичења-додао је Томић.

(српскаинфо.цом)