ЧЕТВРТА ОСОБА У БИЈЕЉИНИ ПОЗИТИВНА НА ВИРУС КОРОНА :: Semberija INFO ::

 

ЧЕТВРТА ОСОБА У БИЈЕЉИНИ ПОЗИТИВНА НА ВИРУС КОРОНА


Нажалост, данас имамо потврду да је још једна особа у Бијељини позитивна на вирус корона. Ријеч је о особи из првог кластера, односно о особи која је била у контакту са првозараженом особом у Бијељини, изјавио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић након сједнице Градског штаба за ванредне ситуације.

Он је истакао да ће четворо заражених вирусом корона бити смјештено у бијељински Дом ученика, гдје је отворен карантин за особе са блажом клиничком сликом.

 „Имамо 1.217  особа које су под надзором у кућној изолацији. У кућном карантину је 57 особа које се строго контролишу. На граничном прелазу Рача забиљежен је прелазак 201 возила, од чега је 188 камиона и 13 путничких возила. На граничном прелазу Павловића мост забиљежен је прелазак осам камиона и једно путничко возило. Комунална полиција је извршила 118 контрола особа које се налазе у кућној изолацији. На кућним адресама у том тренутку нису пронађене четири особе. Полицијска управа је издала четири налога за особе старије од 65 година који  нису поштовали ограничење кретања током полицијског часа. Издат је један прекршајни налог због непоштовања мјера самоизолације. Наш  Цалл центар је имао у четвртак 67 позива и обавили су 21 посјету.

Углавном старије особе траже помоћ око набавке лијекова и хране“.

Градоначелник Мићић је изјавио да је предузеће „Водовод“, уз сарадњу са Градском управом до сада извршило дезинфекцију 191 улаза у стамебеним зградама, у оквиру заједница етажних власника, те да ће и преосталих 21 улаз данас (петак) бити дезинфикован.

„ Дом ученика је оспосбљен за карантин и стављен је у функцију. Све што је неопходно за функционисање карантина биће обезбијеђено. За касарну још нисмо добили одобрење, али очекујемо да ће и тај карантин брзо бити у функцији. Одобрили смо набавку једног санитетског возила за Дом здравља Бијељина, због повећаног обима посла, тако да ћемо за ту инвестицију обезбиједити средства у градском буџету. За угрожене ромске породице обезбиејдићемо пакете хране и хигијенских средстава, а извршићемо и дезинфекцију њихвих објеката у којима живе. Од вечерас поново вршимо дезинфекцију градских улица. У петнаест наших мјесних канцеларија,  за више од 1.700 регистрованих пољопривредних газдинстава биће омогућено подизање потврда за регресирано гориво. Свим пчеларима  и пољопривредницима, старијим од 65 година, биће омогућено, уз одобрење Републичког кризног штаба,  да уђу у пчелињаке и на имања, уз све неопходне мјере заштите“, изјавио је градоначелник Мићић.
Он је изјавио да је Градска управа до сада подијелила 15.700 заштитних маски свима којима је то било неопходно. Подијељено је и 2.700 заштитних одијела и заштитне рукавице, како би у карантинима сви били максимално заштићени.

Семберија инфо (Љ.Љубојевић)