Како је рођена прва беба у карантину? Ко су досадашњи донатори за набавку респиратора? :: Semberija INFO ::

 

Како је рођена прва беба у карантину? Ко су досадашњи донатори за набавку респиратора?


Тачно у поноћ, у ноћи између уторка и сриједе, рођена је прва беба у кругу бијељинске болнице, чија се мајка налазила у карантину. У питању је, како је саопштила директорка бијељинске болнице Милица Ловрић, породиља, рођена 1998. године, која је дошла са подручја бијељинске регије и којој је узет брис за анализу.

 „Она је порођена у нашој адаптираној сали, у старом објекту Гинекологије, под стручним вођством дежурне екипе, анестезиолога докторке Сање Дабић и гинеколога, доктора Миливоја Пелемиша. Беба, дјечак, тежак 3.400 грама,  добро се осјећа, а добро се осјећа и дјечакова мајка. Беба и мајка су у карантину, одвојено и чекамо резултате анализа. То су лијепе вијести, да се здравствени радници добро сналазе и у ванредним ситуацијама и да успјешно рјешавају своје професионалне обавезе.

Желим овом приликом да похвалим тимски рад, како запослених у Градској управи, медија, привредника који су нам помогли да прикупимо средства и да набавимо нове респираторе. Овом приликом захваљујем се привреднику Слободану Ћурчићу, који је болници донирао 100.000 КМ, предузећу „Октан промет“, које је донирало 50.000 КМ, предузећу „Орао“ које је донирало 10.000 КМ и предузећу „Бук промет“ које је донирало 5.000 КМ. Новац је уплаћен на донаторски рачун и биће искориштен за набавку опреме неопходне за функционисање карантина у ванрадној ситуацији“, изјавила је доктор Милица Ловрић.

Она је том приликом нагласила да сви грађани у оваквој ситуацији треба да буду одговорни, дисциплиновани и да заједнички помогну како би се побиједила епидемија која нам пријети.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић