САОПШТЕЊЕ - СТАЊЕ У ГРАДУ БИЈЕЉИНА У ВЕЗИ СА ЕПИДЕМИЈОМ ВИРУСА КОРОНА :: Semberija INFO ::

 

САОПШТЕЊЕ - СТАЊЕ У ГРАДУ БИЈЕЉИНА У ВЕЗИ СА ЕПИДЕМИЈОМ ВИРУСА КОРОНА


Стање троје грађана обољелих од вируса корона је стабилно, али је првообољелом продужен кућни карантин, јер му је контролни тест био позитиван. У кућном карантину је укупно осам лица, а под љекарским надзором је 1139 особа.

Претходног дана је контролисано 105 лица која су добила рјешење о кућној изолацији, од којих деветоро није затечено на кућној адреси, од којих је једно лице возач камиона. Списак осморо лица која нису поштовала рјешење о изолацији ће бити послат Министарству унутрашњих послова и Републичком инспекторату.

Од данас је на услузи грађанима у кућној изолацији и грађанима старијим од 65 година и Јединица за опште намјене Цивилне заштите потпомогнута волонерима који ће овим грађанима помагати приликом куповине хране и лијекова. Припадници Јединице и волонтери ће имати предност приликом уласка у продавнице и апотеке ради набавке хране и лијекова за ове грађане.

У протекла 24 часа издано је шест прекршајних налога због непоштовања полицијског часа, а на основу пријава сусједа издано је и седам прекршајних налога због непоштовања рјешења о изолацији. Полицијска управа Бијељина ће у оправданим случајевима дозвољавати кретање, а од Републичког штаба за ванредне ситуације се очекује да се изјасни о предлогу Градског штаба да се грађанима старијим од 65 година дозволи кретање одређеним данима у јутарњим часовима како би могли да набаве потрепштине и подигну новац из банака.

Први круг контролисања примјене хигијенских мјера у јавним установама је завршен и ускоро инспектори крећу у поновну контролу. Дезинфекција у стамбеним зградама је у току, а дезинфекција јавних површина је завршена и биће поновљена чим престану падавине.

Град Бијељина