ДОДИК: ЗДРАВСТВЕНИ РАДНИЦИ И ГРАЂАНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НИСУ САМИ :: Semberija INFO ::

 

ДОДИК: ЗДРАВСТВЕНИ РАДНИЦИ И ГРАЂАНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НИСУ САМИ


Српски члан Предсједништва Милорад Додик посјетио је ЈЗУ Болницу “Свети Врачеви” и том приликом истакао да ће овој здравственој установи бити достављан дио помоћи која буде долазила у Републику Српску. Додик је у обраћању новинарима најавио да ће бити обезбијеђена још два респиратора за ову здравствену установу.

-Ових дана очекујемо да Република Српска добије 25.000 доза за тестирање на вирус корона, а потом још 100.000. Одређени број тестова биће достављен и бијељинској болници. Дошао сам да охрабрим љекаре и све здравствене раднике у бијељинској болници и да им пружим подршку у њиховом важном послу у овој тешкој ситуацији изазваној епидемијом вируса корона”, рекао је Додик и похвалио организованост здравствених радника у болници. Он се такође захвалио свим одговорним грађанима који слушају апеле љекара и лично апеловао на све грађане да се придржавају савјета и препорука. Вршилац дужности директора болнице др Милица Ловрић је нагласила да ова здравствена установа за сада нема проблема и да уредно функционише и испуњава све задатке. 



- Наша здравствена установа за сада нема проблема и уредно функционишемо и испуњавамо све задатке. Захвални смо српском члану Предсјдништва БиХ Милораду Додику, што је нашао времена да нас посјети и пружи подршку свима нама. Упознали смо гас а тренутним стањем епидемиолошким стањем, информисали да имамо обезбијеђен карантин са 30 кревета, у припреми је додатни са 50 мјеста и издвојеном интензивном његом са 14 кревета, као и одвојена операциона сала за хитне интервенције и порођаје потенцијално заражених вирусом корона, “рекла је др Ловрић. Она је подсјетила да је протеклог викенда од Владе Републике Српске стигао респиратор, тако да их ова здравствена установа сада има 10, а најављене су и донације нових респиратора од друштвено одговорних компанија и локалне власти. У посјети болници били су и градоначелник Бијељине Мићо Мићић и народни посланик Недељко Ћорић.

Семберија инфо (О.Стјепановић)