БИЈЕЉИНА – ЖЕНА У ИЗОЛАЦИЈИ НЕМА КОРОНА ВИРУС! :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА – ЖЕНА У ИЗОЛАЦИЈИ НЕМА КОРОНА ВИРУС!


Пацијенткиња која се налазила у изолацији у болници „Свети Врачеви“, негативна је на ЦОВИД 19 и отпуштена је из изолације, саопштено је јутрос из бијељинске болнице. Тренутно се у изолацији налазе три пацијента од којих је један примљен са грипозном симптоматологијом, а за њих се очекују резултати анализа из Института за јавно здравство РС.

Под надзором се налазе 563 особе и највећи број њих је допутовао из европских земаља.

 -Са задовољством истичем да је пацијенткиња, која се из превентивних разлога, а слушајући апеле надлежних, јавила у здравствену установу како би се извршило тестирање након повратка њеног супруга из Словеније, негативна на ЦОВИД 19 и отпуштена је кући. Друга два пацијента доброг су здравственог стања и очекујемо резултате и за њих. Молимо наше грађане да појачају мјере хигијене, да буду самоодговорни и дисциплиновани, јер то је један од веома значајних корака у борби против ширења заразе“, каже в.д. директора ЈЗУ „Свети Врачеви“ др Милица Ловрић.

С обзиром да је ријеч о епидемији у свијету, здравствени радници су први на бранику заштите здравља грађана, а да би могли пружити потребну помоћ, неопходно је да и сами буду заштићени и здрави. У том циљу, од данас, 18. марта, уведене су превентивне мјере у овој здравственој установи, наводи се у саопштењу.

“Постављени су тријажни пунктови гдје ће се свим пацијентима прије уласка у објекат болнице мјерити тјелесна температура, а такође се испуњава анкетни упитник о претходном кретању грађанина“, појаснила је др Ловрић и истакла да ће се сви потенцијални преносиоци вируса ЦОВИД 19, упућивати у кућну изолацију, а биће третирани као и остали грађани који се налазе под кућним надзором”, рекла је Ловрићева.

Из болнице су поновили апел грађанима да буду самоодговорни и појачају личну хигијену, да се придржавају препорука љекара и других надлежних установа и институција, што се посебно односи на лица старија од 65 година.

Редовне контроле пацијената, уколико не долази до погоршања њиховог здравственог стања, одлажу се до даљнег, а све информације о стању лежећих пацијената, с обзиром да је на снази одлука о забрани посјета, можете добити на број телефона 055-415-555 у периоду од 13, 30 до 14, 30 часова.

(НовиГлас)