Зелена пијаца у Бијељини ради пуно радно вријеме од 7 до 17 часова: Пијаца се није затварала јер је на отвореном простору. :: Semberija INFO ::

 

Зелена пијаца у Бијељини ради пуно радно вријеме од 7 до 17 часова: Пијаца се није затварала јер је на отвореном простору.


- У складу са препорукама Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, са циљем превенције ширења новог вируса Корона (Ковид-19), на Зеленој пијаци спроведена је дезифенкција свих површина.  Такође, ми смо још у петак у погледу мјера преудузели превенције, поставили сапуне, асепсол на чесмама, да наши корисници који раде на пијаци могу да изврше дезинфекцију руку, али и сви грађани који пролазе кроз пијацу.

Tакође, поставили смо још већи број буради за отпад.  Сви наши корсници користе рукавице за вријеме продаје, а на крају радног дана када се затвори пијаца врши се дезинфекција са водом и асепсолом. Наши редари, када примијете групе људи на пијаци, замоле грађане да се раздвоје и до сад нисмо имали никаквих проблема. 

Претежно, сви наши грађани се придржавају препорука, не задржавају се код корисника столова, држе дистанцу приликом куповине.

Цијене на пијаци се нису знатно мјењале, осим цијене лимуна и јабука које су повећале. Најпродаванији производи на пијаци су кромпир, пасуљ, лук, лимун и наранџа. 

Колико ће ово трајати зависи од нас, наше солидарности, одговорности и дисциплине!

Данијел Перић, руководилац службе за организацију пијачних услуга