БИЈЕЉИНА: ДОБРО СТАЊЕ ДВА ИЗОЛОВАНА ПАЦИЈЕНТА :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ДОБРО СТАЊЕ ДВА ИЗОЛОВАНА ПАЦИЈЕНТА


Стање пацијенткиње која се налази у изолацији у болници „Свети Врачеви“, стабилно је, а према најновијим подацима, у изолацији се налази старија особа мушког пола и такође је стабилног стања.

-Пацијенткиња, чије резултате налаза очекујемо, осјећа се добро, а и пацијент који се након доласка из Аустрије јавио због благо повишене температуре, такође је превентивно стављен у изолацију. Битно је нагласити да је клиничка слика оба пацијента добра“, потврдила је в.д. директора болнице др Милица Ловрић. На дан 17. март, под кућним надзором налази се 365 особа, а највећи број њих допутовао је из европских земаља. У циљу што свеобухватније здравствене заштите грађана, а због провођења мјера за спречавање и ширење заразних болести (ЦОВИД19), као превентивне мјере од 18. марта уводи се:

-Постављање тријажних пунктова гдје ће се свим пацијентима прије уласка у објекат болнице мјерити тјелесна температура и гдје ће се испуњавти анкетни упитник о претходном кретању грађанина“, нагласила је др Ловрић и истакла да ће се сви потенцијални преносиоци вируса ЦОВИД 19, упућивати у кућну изолацију, а биће третирани као и остали грађани који се налазе под кућним надзором“, појаснила је др Ловрић и апеловала да се поштују препоруке љекара.

-Апелујем на грађане да буду самоодговорни и појачају личну хигијену, да се придржавају препорука љекара и других надлежних установа и институција, а посебно апелујем на лица старија од 65 година. Редовне контроле пацијената, уколико не долази до погоршања њиховог здравственог стања, одлажу се до даљнег, а све информације о стању лежећих пацијената, с обзиром да је на снази одлука о забрани посјета, можете добити на број телефона 055-415-555 у периоду од 13, 30 до 14, 30 часова“, рекла је др Ловрић.