СПРОВОЂЕЊЕ ВАНРЕДНИХ ПРЕВЕНТИВНИХ МЈЕРА И У УГЉЕВИКУ :: Semberija INFO ::

 

СПРОВОЂЕЊЕ ВАНРЕДНИХ ПРЕВЕНТИВНИХ МЈЕРА И У УГЉЕВИКУ


Начелник општине Угљевик Василије Перић, на приједлог општинског Штаба за ванредне ситуације, донио је наредбу о спровођењу ванредних превентивних мјера ради спречавања ширења вируса корона, међу којима је и забрана рада свим угоститељским објектима, осим хотела којима је дозвољено да у оквиру ресторана служе храну и пиће за своје госте.

Овом наредбом забрањен је рад занатско-услужним радњама, осим аутомеханичарских, свадбеним салонима, теретанама и сличним облицима организовања, наводи се у саопштењу.

Такси превоз је дозвољен под условом да се редовно спроводе мјере дезинфекције.

Штаб за ванредне ситуације препоручује да родитељи од сутра дјецу не шаљу у вртиће.

"Пинокио" да свој рад сведу на минимум капацитета неопходних за смјештај дјеце у случајевима да родитељи не могу обезбиједити неки други вид чувања дјеце.

У оквиру наредбе ограничава се рад од 7.00 до 18.00 часова трговинама прехрамбене робе широке потрошње и трговинама сточне хране, субјектима који обављају дјелатност производње хљеба, пецива, свјеже тјестенине и колача /искључиво у погледу продаје њихових производа.

"Ограничити број људи који истовремено могу бити присутни у затвореном продајном простору, тако да се на улазу регулише број особа које истовремено могу улазити, испред благајни означити и организовати размак између купаца од најмање једног метра, у затвореном продајном простору омогућити брз проток купаца, брз излазак из објекта и мјере дезинфекције и повишене хигијене", наводи се у саопштењу.

Наредбом се регулише и достава животних намирница која се дозвољава од 7.00 до 18.00 часова за субјекте који су регистровани за обављање те дјелатности, уз максималне мјере хигијене и сигурности које ће контролисати контролни органи.

Бензинске пумпе могу радити без ограничења када је ријеч о продаји горива и других нафтних деривата, са ограничењем за дио бензинске пумпе у којем је смјештен продајни објекат од 7.00 до 18.00 часова.

Апотеке и пољопривредне апотеке могу радити без промјене радног времена.

Општинска управа, општинске установе и предузећа ће од сутра организовати рад са минималним бројем извршилаца, а остала лица упутиће на рад од куће. На улазу у све службене просторије у којима се пружају услуге грађанима ограничиће се број особа које истовремено могу да уђу и бораве у просторијама, онемогућиће се задржавање у њима и прављење дужих редова у затвореном простору.

Потребно је одржавати растојање између грађана у затвореним просторијама од најмање један метар, уз предузимање мјера дезинфекције и повећане хигијене.

Ова наредба ступа на снагу одмах и биће објављена у "Службеном билтену општине Угљевик".

(Инфо Бијељина)