Влада Брчко дистрикта БиХ: Дезинфекција школских просторија :: Semberija INFO ::

 

Влада Брчко дистрикта БиХ: Дезинфекција школских просторија


Шеф Одјељења за образовање Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Сенад Османовић, казао је да је на наставку ванредне сједнице, посвећене корона вирусу, договорено да се проведу одређене активности које се односе на дезинфекцију школских просторија као и других просторија гдје се креће већи број људи.

- На снази је обустава наставе у свим основним и средњим школама као и на високошколским установама на подручју Брчко дистрикта БиХ. Сваке седмице ћемо засједати и видјети каква ће ситуација бити и до када ће настава бити обустављена. Понашамо се у складу с окружењем и предузимамо све могуће кораке, односно превенирамо посљедице које би се могле десити евентуалним већим окупљањем. На сједници је одлучено да Одјељење за здравство и остале услуге, Пододјељење за јавно здравство достави довољну количину дезинфекционих средстава како би се све учионице и друге просторије дезинфиковале, али и прозрачиле. У случају престанка угрожености ученици ће се сигурно моћи вратити у своје школске клупе“, казао је Османовић и нагласио да је наставно особље на радним мјестима и да ће се покушати организовати и онлајн настава. 

- То ћемо покушати све с циљем како би ученици што лакше надокнадили градиво. Претпоставка је да скоро сви ученици имају мобилне телефоне и рачунаре па ћемо с овим начином пробати експериментално. Такођер, све екскурзије у земљи и ван земље до 1. маја су забрањене, а током мјесеца априла ће се засједати и видјети да ли ће се та забрана укинути или ће остати до краја школске године“, казао је Османовић. Он је нагласио да је из више разлога одлучено да обданишта на подручју Дистрикта раде, а један од њих је што малишани овог узраста имају ограничено кретање. 

- Одлучено је да обданишта раде из више разлога, а један од тих разлога је и што су кретања предшколског узраста ограничена. Малишани, предшколци се крећу од куће до обданишта заједно са својим родитељима и углавном су у својим кућама и двориштима. Надамо се да овакво стање у свијету, али и код нас у БиХ и Дистрикту неће дуго потрајати“, казао је Османовић.

Влада Брчко дистрикта БиХ