ПОТПИСАН УГОВОР О ПРЕНОСУ ПРАВА СВОЈИНЕ И ПОСЈЕДА НАД НЕПОКРЕТНОСТИМА :: Semberija INFO ::

 

ПОТПИСАН УГОВОР О ПРЕНОСУ ПРАВА СВОЈИНЕ И ПОСЈЕДА НАД НЕПОКРЕТНОСТИМА


Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић и градоначелник Мићо Мићић, потписали су у Бањалуци уговор о преносу права својине и посједа над непокретностима у Бијељини с циљем изградње нове жељезничке и аутобуске станице у овом граду. Поповић је рекао да су активности на овом плану започете 2016. године, када је на заједничкој сједници влада Српске и Србије донесена одлука да право својине и посједа над непокретностима буде пренесено са „Жељезница Србије“ на Републику Српску.

-Пројекат ће имати велики значај како за Бијељину, тако и Републику Српску. У перспективи, пројекат подразумијева, осим изградње модерне аутобуске станице и измјештање жељезничког колосијека, и изградњу нове жељезничке станице на новој локацији“, рекао је Поповић и додао да је ово добар вид сарадње, те изразио наду да ће оваквих пројеката бити и у будућности. Градоначелник Мићо Мићић,  захвалио је Влади РС и ресорном министарству, те нагласио да ће овај пројекат много значити за град Бијељину, јер ће на мјесту жељезничке станице бити модерна аутобуска станица, на коју ће аутобуси долазити директно са обилазнице и неће оптерећивати центар града.

-Планирана је и изградња стајалишта за таксисте, те перона за приградски саобраћај, а за све то пројекти су већ урађени. Нова аутобуска станица требало би да буде изграђена за годину дана, а тендер је већ расписан“, река је Мићић и додао да процијењена вриједност пројекта око 2,5 милиона КМ.

-Наша обавеза је и да изградимо нову жељезничку станицу на новој локацији, код Индустријске зоне два чија је предрачунска вриједност око 450.000 КМ и већ смо направили пројекат. Нова станица ће бити коришћена за теретни саобраћај, а уколико буде могућности за модернизацију пруге за путнички саобраћај тражићемо мјесто и за путнички“, рекао је Мићић.

портал Семберија инфо