Град Бијељина: Бира се најљепша фотографија Семберије :: Semberija INFO ::

 

Град Бијељина: Бира се најљепша фотографија Семберије


Градска управа Града Бијељина расписала је конкурс „Најљепша фотографија Семберије“, а сви заинтересовани могу да пошаљу радове до 20. априла и тако учествују у овом фотографском такмичењу у три категорије – општој категорији, односно категоријама у којима се бира најљепша фотографија у областима пољопривреде и спорта.
 
Најважнији услов је да фотографије послате на Конкурс морају бити забиљежене искључиво на подручју Града Бијељина, а могу их слати учесници старији од 18 година, без обзира да ли се фотографијом баве професионално или аматерски.
 
За најбољу фотографију Града Бијељина предвиђена је златна медаља и новчана награда од 500 КМ, за друго мјесто сребрна медаља и награда у износу од 300 КМ, док ће трећепозиционираном аутору припасти бронзана медаља и новчана награда од 200 КМ. Ауторима најбољих фотографија у категоријама „Пољопривреда“ и „Спорт“ биће додијељене златне медаље и новчане награде у износу од по 250 КМ, а радови који се истичу по квалитету добиће похвале.
 
Стручни жири ће саопштити своју одлуку почетком маја 2020. године, а уручење награда биће уприличено 16. маја у Музеју Семберије, када ће, у оквиру „Ноћи музеја“ бити отворена и изложба најбољих радова пристиглих на Конкурс.
 
Детаљне информације о пропозицијама за учешће на овом конкурсу објављене су на интернет-страници Града Бијељина, на којој је и апликација за слање фотографија, као и галерија пристиглих радова.
 
- Ово је дио наших настојања да Бијељину учинимо визуелно препознатљивијом, али и да промовишемо бројне умјетнике фотографије из нашег Града и све који су посјете Бијељини искористили да фото-апаратима овјековјече своје утиске – поручено је из Градске управе.

Линк на којем је текст конкурса и апликација за слање фотографија:
https://www.gradbijeljina.org/sr/1789.konkurs-za-najljepsu-fotografiju-semberije.html 

​Град Бијељина