У БИЈЕЉИНСКОЈ БОЛНИЦИ ПОНОВО СЕ РАДЕ ОПЕРАЦИЈЕ ШТИТНЕ ЖЛИЈЕЗДЕ :: Semberija INFO ::

 

У БИЈЕЉИНСКОЈ БОЛНИЦИ ПОНОВО СЕ РАДЕ ОПЕРАЦИЈЕ ШТИТНЕ ЖЛИЈЕЗДЕ


Данас, 21. фебруара, у ЈЗУ болница „Свети врачеви“ ,успјешно је обављена операција штитне жлијезде на пацијенткињи старој 55 година. Операцију је извео др Бојан Кењић, шеф оперативног блока бијељинске болнице уз стручну помоћ др Ђорђа Пејића, специјалисте ОРЛ из ЈЗУ болница Источно Сарајево.

-Овим је настављена успјешна сарадња двије здравствене установе која је почела 2016. године, а која је прошле године накратко прекинута. Трећина пацијената које пролазе кроз нашу амбуланту, кандидати су за операцију штитне жлијезде, дакле у нашој здравственој установи бар једном седмично требала би да се ради ова операција“ , каже др Кењић и истиче да је најчешћа патологија струма, а неријетко и карцином.

-Наша установа има све услове за операције штитне жлијезде, а недавном набавком „хармоник ножа“ рад хирурзима је олакшан и компликације су сведене на минимум“, истиче др Кењић. Планирано је даље обучавање љекарског тима како би у будућностиоперације штитне жлијезде биле дио редовног хируршког рада у бијељинској болници.