БИЈЕЉИНА: ПРИЈЕМ ЗА СРПСКЕ ДОБРОТВОРЕ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ПРИЈЕМ ЗА СРПСКЕ ДОБРОТВОРЕ


Градоначелник Мићо Мићић уприличио је пријем за бијељинске привреднике Спасоја Албијанића и Драгу Мирковића који су протеклих деценија дали велики допринос развоју Семберије. Њихова дјела, како је нагласио Мићић, треба да послуже као примјер многима.

Спасоје Албијанић је директор фирме  ,,Монтинг монтажа“ из Бијељине. Финансирао је изградњу Спомен-музеја у Старом Броду код Вишеграда, који је подигнут у знак сјећања на више од 6.000 Срба које су усташе убиле у прољеће 1942. године у Сртаром Броду и Милошевићима. 

Иако завичајно није везан за ово подручје, ганула га је истина о страдању српског народа овог краја.
 -Ово спомен-знамење остаће будућим генерацијама на помен и наук, да се не заборави шта се догодило страдалном српског народу у Другом свјетском рату, да би се из тога извукла поука и да се такав злочин никада више не догоди, рекао је Албијанић наглашавајући да је страдање у Старом Броду и Милошевићима свесрпска трагедија.

Бијељинци и Семберци не заборављају ни добра дјела Драге Мирковића. Његова каменорезачка фирма помогла је многим породицама погинулих бораца Војске Републике Српске.

- Изгадили смо бесплатно више од 500 споменика породицама погинулих бораца. И данас помажемо свима који нису ријешили то тешко и болно питање, рекао је Драго Мирковић.

Градоначелник Мићо Мићић изразио је задовољство што су наши суграђани на челу друштвено одговорних фирми, што су партиоте и добротвори. 

- Поносни смо што су Албијанић и Мирковић наши суграђани. Њихов патриотизам и доброчинство треба да послуже за примјер другима, поручио је градоначелник Мићо Мићић. 

На пријему је наглашено да сви који могу да допринесу побољшању услова живота на овим просторима, треба да то и учине. Циљ локалне заједнице је унапријеђење привредног амбијента како би се задржали млади људи на овим просторима и свака помоћ је драгоцјена.

Семберија ИНФО - М. Решидовић
​Фото - Б. Милошевић