Брчко дистрикт БиХ: Пријем градоначелника за ЖОК „Бимал-Јединство“ поводом освојене европске медаље :: Semberija INFO ::

 

Брчко дистрикт БиХ: Пријем градоначелника за ЖОК „Бимал-Јединство“ поводом освојене европске медаље


Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић организовао је пријем за одбојкашице, тренере и руководство Женског одбојкашког клуба „Бимал-Јединство“ поводом освојене бронзане медаље на недавно одржаном завршном турниру Средњоевропске лиге за жене /МЕВЗА/.

Градоначелник Милић похвалио је велики спортски успјех који је забиљежио овај колектив и истакао да је ово уједно и огромна промоција Брчко дистрикта БиХ као одбојкашког града.



„Уз минималне услове ове дјевојке су направиле огроман спортски резултат, јер није мала ствар бити трећи у било којем европском такмичењу. И не знам за неки други примјер да је Брчко на европској сцени тако високо рангирано као што је то случај у овом такмичењу“, истакао је Милић.

Он је напоменуо да су теме разговора биле и како да се у перспективи прате спортски успјеси, резултати клуба и одбојке у цјелини те да је поново потенцирана изградња спортске инфраструктуре на простору Брчко дистрикта БиХ како би се обезбиједили услови за даљи напредак одбојкашког спорта.

Милић је као врло значајну истакао чињеницу да овај спортски колектив не окупља само оне који учествују у сениорским такмичењима, него да је ту и велики број дјеце у различитим категоријама.


Одбојкашица „Бимал-Јединства“ Ана Гајић захвалила се градоначелнику на позиву и истакла да је успјех који су постигле изузетно велики за њихов клуб. „Морам да кажем да смо поносне. То је било нешто сасвим ново за нас и велики изазов. На крају смо успјели да остваримо добар резултат“, додала је Гајићева.

Предсједник ЖОК „Бимал-Јединство“ Есад Омерхоџић рекао је да клуб има значајну подршку Владе Дистрикта и подсјетио да су одбојкашице ове године играле и у ЦЕВ лиги, те да очекују прва мјеста на домаћим првенствима у кадетској и јуниорској конкуренцији. 

Одбојкашице „Бимал-Јединства“ у МЕВЗА лиги учествовале су први пут ове сезоне, а једну бронзану медаљу поклониле су и градоначелнику Синиши Милићу.

Брчко дистрикт БиХ