ПОЛИЦИЈА ЈОШ УВИЈЕК ТРАГА ЗА ДАЛИБОРОМ ЈОВИЧЕВИЋЕМ :: Semberija INFO ::

 

ПОЛИЦИЈА ЈОШ УВИЈЕК ТРАГА ЗА ДАЛИБОРОМ ЈОВИЧЕВИЋЕМ


Потрага за Далибором Јовичевићем (34) за кога се сумња да је 12. фебруара 2020. године у Новом насељу Брезово Поље у Брчко дистрикту извршио кривично дјело убиства свог оца Славише Јовичевића (63) још увијек није дала резултате.

Горан Писић шеф Полиције Брчко дистрикта рекао је данас да је Полиција прикупила довољно трагова и предмета који указују да је то лице починило кривично дјело и да је за њим расписана потрага.

– Расписана је потрага на локалитетима на подручју Брчко дистрикта  гдје сумњамо да он може да буде. У сарадњи са колегама покривамо одређене локалитете на подручју Федерације БиХ и имамо размјену информација на међународном плану – рекао је Писић.

Додао је да досадашње активности на терену показују да се то лице припремало да након извршења  кривичног дјела не буде доступно.

– Направили смо трасу његовог пута и кретања до пријаве кривичног дјелаубиства. Поступајући тужилац са полицијским службеницима поред вјештачења предузима друге радње које би требале да помогну. И овдје би нам  добро дошла помоћ грађана, поготово Брчко дистрикта, да уколико имају информацију о овом лицу, његовом  кретању и од раније, да нам помогну да дођемо до њега – истакао је Писић.

Упитан да каже како је извршено кривично дјело убиства Писић је само рекао да су се у циљу документовања овог кривичног дјела предузимале веома сложене полицијско-тужилачке радње. Нагласио је да не може рећи да ли осумњичени код себе има оружје али да у потпуности провјерене информације указују да је Јовичевић лице мјеста напустио ненаоружано.

– Истрага ће показати да ли је он планирао ово убиство раније. Информације или сазнања које будемо добијали ће то потврђивати или нас  разувјеравати. Ради се о опасном лицу и имамо ознаку хапсити опрезно – рекао је Писић. Подсјетио је да су у задњих годину дана у Брчко дистрикту била три убиства која су се десила на свиреп и подмукао начин и која су тешка за доказивање, али да успјели да их докажу.

(српскаинфо.цом)