ЛОПАРЕ: УСВОЈЕНИ ИЗВЈЕШТАЈИ О РАДУ НАЧЕЛНИКА И ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: УСВОЈЕНИ ИЗВЈЕШТАЈИ О РАДУ НАЧЕЛНИКА И ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ


На данашњој редовној сједници Скупштине општине /СО/ Лопаре усвојени су извјештаји о раду начелника као и Општинске управе.

У извјештају рада начелника општине Лопаре истакнути су остварени резултати на пољу локалног економског развоја, капиталних инвестиција, јавних финансија и друштвених делатности које је начелник ове мајевичке општине Радо Савић оцјенио бољим него у претходном периоду.

„Извјештај говори о томе шта је тим мојих сарадника а чији сам носилац активности, радио у 2019. години. Резултати тог рада су бољи у односу на раније године, имали смо добрих пројеката, капиталних инвестиција. Иза нас је динамична година која обећава да ће и ова година бити садржајна када су пројекти у питању од чега највећу корист имају наши грађани“, рекао је Савић новинарима.


Одборници су увојили и извјештај о стању популационе политике у претходној години на подручју општине Лопаре.
Предсједник СО Лопаре Миленко Ристић рекао је да је данашња сједница била извјештајног карактера.

„На данашњој сједици усвојени су извјештај о раду мјесних заједница на подручју Лопара, о раду Полицијске станице за претходну годину, о реализацији Програма рада СО Лопаре за претходну годину. Одборници су усвојили и одлуку о основаности утврђивања општег интереса ради провођења поступка експропријације у сврху изградње саобраћајнице односно градња обилазнице кроз Лопаре“, рекао је Ристић.