КОШАРКАШКИ КЛУБ ФЕНИX БАСКЕТ: БЕСПЛАТНИ ТРЕНИНЗИ ЗА ДЈЕЦУ С ТЕШКОЋАМА У РАЗВОЈУ :: Semberija INFO ::

 

КОШАРКАШКИ КЛУБ ФЕНИX БАСКЕТ: БЕСПЛАТНИ ТРЕНИНЗИ ЗА ДЈЕЦУ С ТЕШКОЋАМА У РАЗВОЈУ


Кошаркашки клуб „Фениx Баскет“, међу првима у Бијељини, почео је организовати бесплатне тренинге за дјецу с потешкоћама у развоју. На први тренинг вечерас, у фискултурној сали МУП-а (улаз код ЦИПС-а), дошло је петнаестак дјечака и дјевојчица. Предвиђено је да бесплатни тренинзи трају током цијеле године.

Бранимир Ђокић, предсједник Кошаркашког клуба „ Фениx Баскет“ каже да идеја о организовању бесплатних тренинга за дјецу с потешкоћама у развоју одавно постоји , али да је постојао проблем са простором за тренирање.
„Потписали смо споразум са Министарством унутрашњих послова о пословно – техничкој сарадњи и коначно смо добили адекватан простор за тренирање. Петком ће бити резервисан термин за организовање тренинга са дјецом с потешкоћама у развоју. Наши тренери ће, практично, у наредних дванаест година бити у прилици да раде са дјецом која имају потешкоће у развоју. Позивамо и остале крубове и удружења да се укључе у ову акцију, али и друштвено одговорне појединце и компаније, да мало погледају ову дјецу и да их обрадују неком спортском опремом. Идеја, дакле, одавно постоји и ми смо сада срећни што је дошло до њене реализације. На први тренинг је дошло петнаестак дјевојчица и дјечака, тако да смо првим тренингом остварили свој циљ. Упутили смо позив хуманитарним удружењима да нам помогну око анимирања дјеце. На томе им се овом приликом захваљујемо. Наши едуковани тренери ће радити с дјецом. У почетку ће нам бити неопходна и сарадња са родитељима, како бисмо могли утврдити о ком степену тешкоћа у развоју код дјеце је ријеч. Након тога ће наши тренери моћи максимално да им се посвете“, каже Ђокић, истичући да тренинзи  почињу вјежбама загријавања, вјежбама обликовања или истезања, док се остатак тренинга односи на игру с лоптом, али и на развијање моторичких способности и на све оно што ће дјецу учинити срећним и задовољним. Озбиљан програм и план рада услиједиће, каже Бранимир Ђокић, када  тренери боље упознају дјецу.

„Ми нисмо и не тражимо било какву финансијску подршку за ове тренинге. Захваљујемо МУП- у који нам је уступио термин. Наши тренери ће знати да на прави начин  помогну овој дјеци“, каже Ђокић.

Радмила Симић, предсједница Хуманитарног удружења жена „Арта“  каже да је „Фениx Баскет“ клуб направио одличан потез и диван гест, јер ће овакви тренинзи за дјецу са потешкоћама у развоју пуно значити, у смислу рекреације и заједничког дружења.

Сања Стојановић, мајка дјечака с дијагностификованом церебралном парализом, старог четири и по године, захвалила се Клубу „Фениx Баскет“ на овом потезу, истакавши да оваквих тренинга за дјецу са потешкоћама у развоју тренутно нема у Бијељини.

Кошаркашки клуб „Фениx Баскет“ постоји већ седам година и окупља око двије стотине дјевојчица и дјечака. У фебруару је организован „Мјесец бесплатне кошарке“  гдје ученици првог и другог разреда могу бесплатно тренирати.

портал Семберија инфо (Љ. Љубојевић)