ДАН БОРАЦА И БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: ПОНОСНИ СМО НА НАШЕ БОРЦЕ И РЕПУБЛИКУ СРПСКУ :: Semberija INFO ::

 

ДАН БОРАЦА И БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: ПОНОСНИ СМО НА НАШЕ БОРЦЕ И РЕПУБЛИКУ СРПСКУ


Породице погинулих бораца, саборци, делегације градске Борачке организације, Градске управе, Трећег пјешадијског РС пука и МУП РС, одали су почаст и положили су цвијеће и вијенце испред споменика погинулим борцима поводом Дана бораца и Дана Борачке организације Републике Српске и Дана бораца Српске. Предсједник Градске борачке организације Миодраг Стевановић, честитајући Дан бораца и Борачке организације Републике Српске, подсјетио је да се Дан бораца обиљежава у знак сјећања на Први српски устанак.


-Ово је један у низу дана, када одајемо почаст онима који су дали живот за отаџбину и који су најзаслужнији за стварање одбрану и стварање Републике Српске”, рекао је Стевановић и нагласио да ће погинули саборци увиојек бити у срцима сабораца.


-Борачка организација наставља да његује успомену на више од 21. 000 погинулих бораца који су своје животе уградили у темеље Републике Српске, а такође настављамао да радимо у интересу свих борачких категорија. Стевановић је прокоментарисао актуелна дешавања по питању оптужнице против генерала Миломира Савчића, одузимању војне имовине, као и пољопривредног земљишта.


-Овим потезима уносе немир у народ, а сви морају да знају да српски народ није заборавио шта се дешавало деведесетих година. Ми желимо да живимо у миру и остајемо јединствени, јер Република Српска је наша светиња и тако ће и остати”, нагласио је Стевановић. Потпредсједник Организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила Републике Српске Нико Кисић, истакао је да је на сцени поново настојање да се уруши оно што је животима хиљадама најбољих синова стварано у протеклом рату, те да се без основа оптужују честити генерали.
-Нећемо ни ћутати ни погињати главу, јер Република Српска је крвљу створена, у њој желимо да живимо у миру и са сјећањем на наше жртве”, поручио је Кисић.

портал Семберија инфо