Нелсон посјетио успјешну ИТ компанију из Бијељине :: Semberija INFO ::

 

Нелсон посјетио успјешну ИТ компанију из Бијељине


Амерички амбасадор у БиХ Ерик Нелсон позвао је јуче званичнике у Републици Српској и БиХ да слушају људе који имају идеје како привући стране инвестиције и запослити младе и талентоване људе у БиХ.

Нелсон је јуче посјетио ИТ компанију "Bio Mech" у Бијељини, чији је власник Игор Перић из овог града, након чега је изразио дивљење према њиховом труду и успјеху.

"Прешли су јако пуно препрека да би отворили ову компанију, која је америчка инвестиција. Запослили су талентоване младе из ове земље и доводе студенте да раде са њима", истакао је Нелсон.

Запослени у компанији 
"Bio Mech" показали су Нелсону неке од апликација које развијају, из области здравства и спорта.

Нелсон, којем је ово друга посјета Бијељини, рекао је да овај град има много позитивних прича, а боравак је јуче започео посјетом малој заједници Словака у Бијељини, зато што је то везано за његово словачко-америчко поријекло.

Он је најавио да ће се у Бијељини састати и са младима из "Америчког кутка" у граду, који су заинтересовани за програм "Омладински лидери у БиХ".

"Суштина тог програма је да се нуде грантови, семинари и обуке за младе у БиХ, старости између 18 и 35 година, који су заинтересовани да реализују пројекте чији је циљ унапређење ситуације у овој земљи", рекао је Нелсон.

Власник компаније
"Bio Mech" Игор Перић рекао је новинарима да је ова фирма отворена прије годину дана у Бијељини и бави се анализом покрета и вибрација.

Перић је навео да у овој канцеларији, конкретно, раде на анализи кретања људског тијела и те информације могу да користе релевантне особе које их користе за дијагностику и процјену ефикасности одређених терапија.

Он је рекао да посјета америчког амбасадора представља вјетар у леђа да наставе рад на побољшању неких аспеката живота у Бијељини, прије свега, довођења страних инвестиција на ове просторе.

Перић је појаснио да 
"Bio Mech" развија производ који се пласира искључиво на америчко тржиште и раде само за једног власника, запошљавају 12 радника, а сарађују и награђују успјешне студенте и средњошколце.

"Задовољство ми је да радим са овим младим људима и помогнем да остану у овом граду и у овој земљи", поручио је Перић.

​Инфо Бијељина