ЛОПАРЕ: Радо Савић састао се са познатим баварским парламентарцем и разговарао о сарадњи :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: Радо Савић састао се са познатим баварским парламентарцем и разговарао о сарадњи


Током боравка у Баварској покрајини начелник општине Лопаре Радо Савић, који је замјеник предсједника Српске демократске странке,  након састанка са градоначелницом Милдорфа састао се и са делегатом баварског парламента Гинтером Кноблаухом.
 
Савић је упознао Кноблауха са актуелном политичком ситуацијом у Републици Српској и БиХ.
 
„Република Српска треба снажнију подршку из цијелог свијета за развој демократије и снажење свога друштва“, поручио је Савић.
 
Он је додао да стање садашњег политичког система код нас није на задовољавајућем нивоу.
 
„У Републици Српској и БиХ доминира политичка корупција,  недостаје  владавина права, нема независног правосуђа, а ниво опште корупције је достигао огромне размјере. Све то кочи развој и доприноси да млади људи напуштају земљу“, закључио је Савић.
 
Делегат баварског парламента Гинтер Кноблаух изразио је задовољство  јер је остварио сарадњу са замјеником предсједника СДС-а Радом Савићем.
 
„Задовољство ми је што сам упознао Савића, који жели да својој Републици Српској и свом народу допринесе бољитку. Својим дугогодишњим утицајем, на захтјев Савића, помоћи ћу Републици Српској у политичким и економским питањима“, најавио је Кноублаух.
                                                                                     
СДС - Сектор за политику и медије