ШКОЛСКА СЛАВА У ШКОЛИ У ДОЊОЈ ТРНОВИ :: Semberija INFO ::

 

ШКОЛСКА СЛАВА У ШКОЛИ У ДОЊОЈ ТРНОВИ


Ученици и наставници Основне школе "Филип Вишњић" у Доњој Трнови, заједно са бројним гостима, обиљежили су  школску славу Светог Саву.
 
Чланови драмске, рецитаторске, литерарне секције и дјечији хор извели су богат културно-умјетнички програм у част првог српског архиепископа и просвјетитеља Светог Саве.
 
Прослави школске славе присуствовао је начелник општине Угљевик Василије Перић, који је ученике позвао да чувају ријеч и дјело Светог Саве и да увијек буду на светосавском путу.
 
"Светог Саву прослављају сви Срби. Увијек треба да будемо на путу светосавља и томе треба да учимо и наше најмлађе генерације", поручио је Перић.
 
Он је напоменуо да је општина Угљевик уложила средства у ову школу како би ученици и наставници имали адекватне услове за рад и најавио да ће локална управа и у наредном периоду то чинити.
 
Директор школе Вујо Марковић поздравио је ученике и просвјетне раднике и честитао им школску славу.
 
"Остварујемо запажене резултате у свим областима захваљујући добром раду наставника. Школу похађају 224 ученика распоређена у девет одјељења у централној школи заједно са три подручне школе", навео је Марковић.