САВИЋ: СПРСКА ДА БУДЕ ПРИСТОЈНО МЈЕСТО ЗА ЖИВОТ :: Semberija INFO ::

 

САВИЋ: СПРСКА ДА БУДЕ ПРИСТОЈНО МЈЕСТО ЗА ЖИВОТ


Foto: Srpskainfo/RAS Srbija
Република Српска која се сачувала и дијелом изградила треба да буде мјесто пристојног живота свих њених грађана-поручио је начелник општине Лопаре Радо Савић.

Он је позвао да се за Српску  бори сваки њен грађанин, сваки функционер,  да буду кориснији за своју републику како  би се створио амбијент да млади људи планирају будућност и да живе у њој стварајући породице.

На пријему за представнике привредног, културног, друштвеног живота општине Лопаре поводом Дана Републике Српске,  Савић је претходну годину ове мајевичке општине оцјенио успјешном.

– Имали смо добре пројекте који су донијели нова радна мјеста и нову инфраструктуру. Металска, дрвна и текстилна индустрија су уз пољопривреду доминантне и примамљиве за улагање у наш крај. Од „старих фабрика“ из времена бивше државе, остала је неактивна само још једна, а и за њу су преговори са потенцијалним инвеститором у току.

Остале раде, а праве се и нова постројења. Базенски комплекс, Дестилерија „Епоха“, воћњак од 50 хектара, те многа друга привредна улагања дефинишу годину иза нас као прекретницу за нове пројекте -подсјетио је Савић.

Он је најавио и нове пројекте које ће обиљежити ове годину, а то су изградња хладњача, нове пословне хале и друге инфраструктурне пројекте.

– Општински буџет је увећан за осам одсто у односу на претходну годину и то је добар показатељ да напредујемо-оцјенио је Савић.

Протојереј-стваврофор Стево Јовић поздравио је присутне традиционалним поздравом „Мир Божији, Христос се роди!“.

– Ово су дани Божића, радости, љубави и спасења. Из љубави је стварана Република Српска-поручио је Јовић.
Руководство општине Лопаре заједно са Народним посланицима из ове општине Ђорђем Поповићем и Далибором Стевићем и представницима општинске Борачке организације  одало је почаст и положило цвијеће у Спомен-соби за 242 погинула борца Војске Републике Српске из ове мајевичке општине.

(српскаинфо.цом)