ПЕРИЋ: ДАН РЕПУБЛИКЕ ДА СЕ УВИЈЕК ПРОСЛАВЉА У ОПШТЕМ ДОБРУ И ЗДРАВЉУ :: Semberija INFO ::

 

ПЕРИЋ: ДАН РЕПУБЛИКЕ ДА СЕ УВИЈЕК ПРОСЛАВЉА У ОПШТЕМ ДОБРУ И ЗДРАВЉУ


Начелник општине Угљевик Василије Перић честитао је данас 9. јануар - Дан Републике Српске уз жељу да се увијек прославља у општем добру и здрављу.

"Желим да млади на одлазе са ових простора  и да не напуштају Републику Српску, јер је најљепше живјети тамо гдје си рођен на своме , рекао је Перић на традиционалном пријему за представнике привредног, друштвеног и политичког живота општине Угљевик који је уочи Дана Републике одржан у Хотелу „Атлас“ у Угљевику.

Перић се захвалио свим који су дали свој допринос у стварању Републике Српске и изразио поштовање породицама оних који су положили животе за опстанак српског народа ових простора.

Он је сумирао постигнуте резултате у претходној години ове подмајевичке општине.

„На локалном нивоу задовољни смо постигнутим резултатима, проводили смо одређене програме и активности који стварајау  услове за убрзан развој наше општине. Успјели смо да уведемо програм шире подршке породице, додјељујемо по 400 КМ за свако новорођено дијете, помажемо и вјешташчу оплодњу а у Дјечијем вртићу смо смањили цијену цјелодневног боравка дјетета са 135 КМ на 95 КМ“, истакао је Перић.

Он је додао да је општина Угљевик финансира бесплатне школе спорта, пливања, глуме као и разна спортска удружења, културне догађаје који су представљали Угљевик али и Републику Српску.

„Помажемо ученике у основним и средњим школама, повећали смо студентске стипендије, имамо и најнижу цијену водоснабдијевања и цијене даљинског гријања“, навео је Перић.

Он је рекао да је посебна пажња вођења рураној изградњи цјелокупне општине.

Према његовим ријечима буџет за  ову годину изнооси 15,7 милиона КМ.

„Имамо програм којим ћемо у овој години уложити 4, 1 милиона КМ у изградњу и реконструкцију путева, паркинг мјеста, расвјете широм општине, пјешачких стаза, побољшање водоснадбијевања“, рекао је Перић.

 Перић је најавио да ће се за подстицај привреди и пољорпивреди у овој години додјелити   350.000 КМ.

„Посебан програм имамо који је јединствен  у Републици Српској, а то је стамбено збрињавање породицама којима је потребна помоћ за изградњу стамбених објеката и то ћемо наставити и у овој години да радимо“, најавио је Перић.

Перић је као приоритет локалне заједнице издвојио задржавање становништва на овим просторима, посебно младих.

Он је честитао Дан Републике грађанима Српске и пожелио им породичну срећу, добро здравље и радост у свим домовима, уз жељу да Угљевик и даље буде једна од најнапреднијих средина у Српској.

Протојереј-ставрофор Милан Топић честитао је Божић и Дан државности Републикле Српске  свим вјериницима у име црквене општине Угљевика са жељом да Република Српска буде очувана, да сви буду у њој живи и здрави.

„У стварању Републике Срспке уграђени су ммноги животи, Срби су бранили своја огњишта и створили Републику Српску, која је наша кућа и домовина“, истакао је Топић.

Предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић честитао је свим грађанима празнике и оцјенио да је протекла година била успјешна за ову општину.

„Настаавак наше политике је подстицај наталитета али и упоредо са тим и инфраструктурни пројекти који значи опстанак становника на овим просторима“, рекао је Симић.