ГРАДОНАЧЕЛНИК МИЋИЋ ДАРОВАО ПРВОРОЂЕНУ ДЈЕВОЈЧИЦУ У НОВОЈ 2020. ГОДИНИ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДОНАЧЕЛНИК МИЋИЋ ДАРОВАО ПРВОРОЂЕНУ ДЈЕВОЈЧИЦУ У НОВОЈ 2020. ГОДИНИ


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић посјетио је данас (сриједа) породицу Марић, Љиљану И Жељка, у Бијељини, који су у новогодишњој ноћи, минут иза поноћи, добили кћерку Нику и том приликом уручио им је у име Градске управе новчани поклон за новорођену дјевојчицу у износу од 1.000 КМ овој породици.

„Користим прилику да честитам рођење кћерке овој предивној породици. Што је најважније, и мајка и кћерка се одлично осјећају и то причињава срећу и задовољство и овој породици и нама. Искористили смо прилику да и у овој години, као и у свих протеклих петнаестак година, првој беби уручимо новчани поклон у износу од 1.000 КМ. Ми смо у у прошлој години имали  1.044 рођених беба, дакле, више за око стотину рођених беба, према подацима са Гинеколошког одјељења бијељинске болнице. Међутим, према пријављеним подацима, имали смо 1.241 новорођену бебу у прошлој години. Још увијек имамо, нажалост, негативну стопу прираста становништва. Знам да су материјалне прилике лоше, да нема довољно посла и да се млади тешко одлучују на брак и рађање. Ипак, вјерујем да све иде у добром правцу, те да ће и држава обезбиједити више помоћи за овакве породице и младе брачне парове. Ми на нивоу града предузимамо конкретне кораке, било да је ријеч о финансирању вјештачке оплодње или другим видовима помоћи. За младе и за студентску популацију чинимо пуно више како би се опредијелили да остану у нашем граду, да формирају породице, да се запошљавају и остану на овим просторима“, истакао је градоначелник Мићо Мићић.



Љиљана Марић, мајка мале Нике, прве бебе рођене у Новој 2020. години у Бијељини, каже да има старију дјевојчицу Лену, која ће у фебруару напунити четири године, те да је старија кћерка лијепо прихватила тек рођену сестру.

„Сам чин рађања и доношења новог бића на свијет је посебан и предиван, посебно када се то догоди у новогодишњој ноћи. За нас ће, сигурно, свака наредна нова година имати најјачи смисао. Желим да се захвалим градоначелнику Мићићу на посјети и поклону за малу Нику. Овом приликом желим да се захвалим и особљу Гинеколошког одјељења Опште болнице Бијељина и да свима пожелим срећне новогодишње и божићне празнике”, рекла је Љиљана Марић.

портал Семберија инфо (Љ.Љубојевић)