НАЈАВА ДОГАЂАЈА: БИЈЕЉИНСКА ПОЛИЦИЈА О РИЗИЦИМА ДРУШТВЕНИХ МРЕЖА :: Semberija INFO ::

 

НАЈАВА ДОГАЂАЈА: БИЈЕЉИНСКА ПОЛИЦИЈА О РИЗИЦИМА ДРУШТВЕНИХ МРЕЖА


Управа за полицијско образовање Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Полицијска управа Бијељина  организују предавање на тему ,,Превенција малољетничке деликвенције и правилно кориштење друштвених мрежа“. Едукативно предавање  ће се одржати у Основној школи ,,Кнез Иво од Семберије“ у четвртак, 26. децембра, са почетком у 12 часова, а намијењено је ученицима седмих разреда. 

Циљ овог  предавања је, како појашњава портпарол Полицијске управе Бијељина Александра Марић, спречавање малољетничке деликвенције као и подизање безбједносне свијести ученика о ризицима и опасностима кориштења Фејсбука, те упућивање корисника Фејсбука како да кориштење ове интернет странице прилагоде друштвено пожељном и афирмативном начину комуникације. 

У Полицијској управи Бијељина кажу да се предавање ,,Превенција малољетничке деликвенције и правилно кориштење друштвених мрежа“ организује у оквиру реализације Плана превентивних активности на сузбијању малољетничког преступништва у основним и средњим школама у Републици Српској које спроводи Министарство унутрашњих послова РС, те да ће се, осим у Основној школи ,,Кнез Иво од Семберије“, ово едукативно предавање одржати и у осталим школама на подручју града Бијељине.

Семберија ИНФО - М. Решидовић