​СКУПШТИНА ГРАДА БИЈЕЉИНА: ПРЕДРАГ ЈОВИЋ ЗАМЈЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА :: Semberija INFO ::

 

​СКУПШТИНА ГРАДА БИЈЕЉИНА: ПРЕДРАГ ЈОВИЋ ЗАМЈЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА


Скупштинска већина града Бијељина усвојила је Приједлог одлуке о кредитном задужењу у износу од седам милиона КМ планираних за капиталне инвестиције. За комуналну инфраструктуру предвиђено је 4,5 милиона КМ, за реконструкцију објеката јавне намјене два милиона КМ, а пола милиона за изградњу новог Ватрогасног дома. 



Одборници опозиције су претходно тражили да се ова тачка дневног реда помјери за неку од наредних сједница, јер сматрају да није оправдано додатно задуживање, али до тога није дошло, те су гласали против ове одлуке.

Предсједник Скупштине Славиша Марковић истакао је да на сједници усвојен и Приједлог одлуке о утврђивању нацрта измјене дијела регулационог плана „МЗ Дашница“, Приједлог одлуке о давању сагласности ЈКП „Градско гробље“ на проширени цјеновник погребних услуга, Приједлог одлуке о субвенционисању трошкова превоза ученика основних школа у школској 2019/2020. години, Приједлог одлуке о висини вриједности непокретности по зонама на територији града, Приједлог одлуке о висини пореске стопе пореза на непокретности за 2020. годину, Приједлог одлуке о Фонду стамбених јединица социјалног становања,  Приједлог одлуке о измјени одлуке о комуналним таксама, а између осталог, усвојен је и Приједлог програма рада Скупштине града Бијељина за 2020. годину.



-С обзиром да је крај календарске године, морам истаћи да сам као предсједник задовољан функционисањем и радом Скупштине и у овој години смо одржали укупно десет сједница. Све што је предвиђено планом и програмом рада је усвојено, а много тачака смо усвајали и једногласно. Очекујем да ће успјешан рад бити настављен и у наредној години“, рекао је Марковић.

Одборнику Драгомиру Љубојевићу је на сједници уручено признање за изузетан допринос у развоју локалне заједнице, а које му је додијелио Савез општина и градова.



На сједници је, на приједлог градоначелника Миће Мићића именован и замјеник градоначелника, Предраг Јовић, који је обављао дужност замјеника министра за људска права и избјеглице БиХ. Јовић је изразио захвалност на приједлогу, а потом и именовању уз обећање да ће наставити да ради у интересу свих грађана Бијељине.



-Задатак прихватам са одговорношу и посвећеношћу и трудићу се да будем на услузи грађанима и добар сарадник који ће радити за добро свих“, рекао је Јовић.

Семберија ИНФО - О. Стјепановић
​Фото - Б. Милошевић