УДРУЖЕЊЕ ПОРОДИЦА НЕСТАЛИХ БОРАЦА И ЦИВИЛА СЕМБЕРИЈЕ И МАЈЕВИЦЕ: НЕ ОДУСТАЈЕМО ОД ТРАЖЕЊА НАЈМИЛИЈИХ :: Semberija INFO ::

 

УДРУЖЕЊЕ ПОРОДИЦА НЕСТАЛИХ БОРАЦА И ЦИВИЛА СЕМБЕРИЈЕ И МАЈЕВИЦЕ: НЕ ОДУСТАЈЕМО ОД ТРАЖЕЊА НАЈМИЛИЈИХ


На сједници Скупштине Удружења породица несталих бораца и цивила Семберије и Мајевице представљени су досадашњи резултати у процесу тражења несталих војника и цивила са овог подручја. Предсједница Удружења Смиља Митровић подсјетила је да још увијек потражују 57 несталих особа.

-Дугих 25 година, Удружење се бави тражењем несталих војника и цивила, а још нисмо пронашли своје најмилије који се воде у нашој евиденцији као нестали. Од 57 војника и цивила које наше Удружење тражи, у овој години није нико пронађен и идентификован, а на нивоу Републике Српске пронађено је само пет особа. Када би се све надлежне установе и институције одговорно укључиле у процес тражења несталих, дугогодишња патња породица би бар на неки начин била мања. Годинама трагамо за члановима породица, резултати су поражавајући у том процесу, али ми нећемо одустати до задњег, иако смо и ми све старији“, рекла је Митровићева и нагласила да нико нема права да одустаје од тражења несталих, јер како је нагласила, „свака нестала особа припада некој породици“. Са Скупштине је још једном упућен апел свим надлежним да се активно укључе у процес тражења несталих.