Градоначелник Мићић организовао Новогодишњи пријем за предсједнике Савјета мјесних заједница :: Semberija INFO ::

 

Градоначелник Мићић организовао Новогодишњи пријем за предсједнике Савјета мјесних заједница


Савјети мјесних заједница, како они на сеоском, а има их 55, тако и они који дјелују на градском подручју, има их тринаест, нама дају смјернице како и у ком правцу да дјелујемо да бисмо рјешавали комуналне и инфраструктурне проблеме на градском и сеоском подручју, истакао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић на новогодишњем пријему за предсједнике савјета мјесних заједница.



 „Имамо добру и коректну сарадњу са савјетима мјесних заједница. У овој години нисмо усјпели организовати изборе у мјесним заједницама, али, највећи број мјесних заједница ради изузетно добро. Савјети мјесних заједница су нам од велике помоћи и ми ћемо и у наредном периоду наставити ту сарадњу. Пуно је тога у протеклој години урађено на изградњи инфраструктуре у градским мјесним заједницама. Асфалтиране су улице и тротоари, игралишта и пјешачке стазе. У неким мјесним заједницама још увијек има пуно посла на насипању и одржавању некатегорисаних путева. То је наш заједнички проблем, али и проблем мјештана који се неодговорно односе према путној инфраструктури. Комунална полиција мора повести више рачуна о томе, као и савјети мјесних зајендица. Генерално узевши, задовољни смо досадашњом сарадњом, уз жељу да наредна година буде још боља и да заједничким снагама створимо још бољи амбијент за живот”, истакао је градоначелник Мићић. 

Градоначелник Мићић је подсјетио да на сеоском подручју има домова културе који се налазе у добром стању, али и оних који су оронули и напуштени.
„Неки објекти су издати под закуп, а негдје се нелегално троши електрична енергија. Све те проблеме морамо заједнички рјешавати. Средства из буџета планирамо у складу са приоритетима, било да је ријеч о чишћењу путева у зимском периоду или асфалтирању нових улица, односно одржавању некатегорисаних путева. Сваке године по два пута се чисте и косе путни појасеви“, истакао је градоначелник Мићић.

Велемир Зекић, предсједник Савјета МЗ Попови каже да је сарадња са Градском управом коректна, те да увијек може бити боља и свестранија.
„Ријешили смо бројне инфраструктурне проблеме, као што је проширење сеоског гробља, реновирање велике сале и бине у Дому културе. Створили смо услове за формирање културно – умјетничког друштва. У току је реализација пројекта изградње бициклистичке стазе. За нас велики проблем представља одбрана села од поплава и то је инвестиција од огромног значаја за цијелу регију“, каже Зекић.

Јовица Давидовић, предсједник Савјета Мјесне заједнице „Соколски дом“ каже да је у прошлој години  асфалтирана само једна улица у дужини од 80 метара и за ту инвестицију средства су обезбијеђена посредством Савјета министара БиХ.
„Ми смо аплицирали за три пројекта, асфалтирање двије дионице у Улици мајке Јевросиме и Тиршовој, те за изградњу дијела тротоара у Улици кнеза Иве од Семберије. Надамо се да ће ови пројекти бити реализовани у наредној изборној години”, каже Давидовић.

Марко Крајишник, предсједник Савјета МЗ “Вук Караџић” каже да ова мјесна заједница добро сарађује са Градском управом.
“Извршена је комплетна реконструкција водоводне мреже,  али је завршена и изградња канализационог колектора. Изграђена је теретана на отвореном и све то је значајно утицало на побољшање услова живота људи који живе у нашој мјесној заједници”, каже Крајишник.

Семберија ИНФО - Љ. Љубојевић
Фото - Б. Милошевић