Форум жена ПДП-а Брчко: Књижевно вече и пакетићи за дјецу :: Semberija INFO ::

 

Форум жена ПДП-а Брчко: Књижевно вече и пакетићи за дјецу


Поводом новогодишњих и божићних празника Форум жена ПДП-а Брчко, уз присуство Дједа Mраза, пјесника и великог броја дјеце и родитеља, синоћ су у Мјесној заједници Бијељинска цеста уприличили књижевно вече и подјелу пакетића.



Књижевно вече за дјецу организовано је из разлога што се љубав према књизи ствара од најранијег узраста. Такође је циљ указати на чињеницу да је поетска сцена у Брчком итекако жива, али се о њој мало говори. 



Наши гости, Брчаци који с љубављу пишу за дјецу: Ранко Симић, Недиљко Блажић и Душко Милошевић, из свог богатог књижевног опуса за малишане су издвојили дио свог стваралашта и на тај начин их увели у чаробни свијет поезије. 



"Читајући дјеца уче многе животне лекције, развијају креативност и критичко мишљење, уче о толеранцији, емпатији, племенитости и многим другим позитивним стварима. Дјеца су наша будућност, наше боље сутра и тако према њима треба и да се односимо",  рекла је Мирјана Ристанић, предсједница Форума жена ПДП Брчко. 

"Срећа и радост најмлађих је највећа награда и задовољство, као и да нам то даје жељу и вољу да и наставимо са тим активностима", истакао је Зоран Булатовић, потпредсједник ПДП-а Брчко.