НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ БЕОГРАДСКЕ ФИЛХАРМОНИЈЕ У ЕТНО СЕЛУ СТАНИШИЋИ :: Semberija INFO ::

 

НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ БЕОГРАДСКЕ ФИЛХАРМОНИЈЕ У ЕТНО СЕЛУ СТАНИШИЋИ


Foto: Predrag Lopandić
Београдска филхармонија у организацији Удружења грађана „Музички умјетници Семберије“, одржала је Новогодишњи концерт 21.децембра у Етно селу „Станишићи“. Под диригентском палицом Бруна Мерзеа, Филхармонија је извела репертоар најљепших нумера класичне музике.

​На репертоару су биле чувене мелодије “Словенски марш”, “Руслан и Људмила”, “Мађарска игра”, “Словенска игра”, незаобилазна “Охридска легенда” Стевана Христића, оснивача и првог шефа диригента Београдске филхармоније.

Први концерт Београдске филлхармоније у пуном саставу, организован је у сарадњи са Удружењем музичких умјетника Семберије и Градском управом. Организатор концерта је Удружење грађана “Музички умјетници Семберије”, а умјетнички руководилац Удружења Синиша Пајић, рекао да је овај културни догађај један од највећих у Републици Српској, али и шире, те да су се за њега борили двије године. 

Директор Београдске филхармоније Иван Тасовац рекао је да Београд, попут Њујорка и Берлина, има своју филхармонију, која је, како каже, добрим дијелом и бијељинска. Тасовац је истакао важност ентузијазма чланова Удружења “Музички умјетници Семберије”, који су успјели да обезбиједе подршку Града Бијељине и спонзора за овај догађај. 

Предраг Јовић је испред Градске управе Бијељина рекао да је Тасовац “братски” изашао у сусрет Удружењу и Граду Бијељина, како би се организовао концерт. Удружење “Музички умјетници Семберије”, у протекле четири године је организовало низ концерата, међу којима и Бањалучке филхармоније, те Симфонијског оркестра РТС-а. 

портал Семберија инфо (О.Стјепановић)