ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА ДРАГАН И ЗОРАН: ПРОСЛАВЉЕНА КРСНА СЛАВА НИКОЉДАН :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА ДРАГАН И ЗОРАН: ПРОСЛАВЉЕНА КРСНА СЛАВА НИКОЉДАН


Предшколска установа „Драган и Зоран“ прославила је данас свечано Крсну славу Свети Никола – Никољдан

Уз присуство великог броја малишана и гостију, обред ломљења славског колача обавио је епископ зворничко-тузлански Фотије, који је пожелио руководству вртића много успјеха у будућем раду. Директор Вртића Горан Гашић истакао је да руководство установе обиљежава Светог Николу заједно са дјецом, њиховим родитељима и гостима.

"Ово је идеална прилика да радост данашњег дана подијелимо са нашим драгим пријатељима. У години иза нас радили смо у пуном капацитету, а радује нас да је све већи број родитеља заинтересован да упише дјецу у овај вртић. То нам је подстрек да квалитет рада подижемо на виши ниво'', изјавио је Гашић. Кум славе био је Јован Цветковић, директор Народне бибилотеке „Филип Вишњић“, који је изразио очекивање да ће вртић и даље бити један од најбољих у граду. „Велико ми је задовољство што сам данас кум славе у овом вртићу, јер је ово установа која својим резултатима доказује да су једна од најбољих предшколских установа не само на подручју нашег града него и комплетне РС, истакао је Цветковић. Он је рекао да је сарадња Предшколске установе „Зоран и Драган“ и Народне библиотеке на одличном нивоу, уз очекивање да ће тако бити у наредном периоду. Након обреда ломљења славског колача, малишани су извели пригодан програм, а онда је услиједио свечани ручак. У оквиру обиљежавања крсне славе вртића, малишани су заједно са васпитачима приредили изложбу посвећену Светом Николи, те на овај начин исказали своју креативност. Циљ изложбе је да се малишани упознају са традицију и да раде на њеном очувању. У Предшколску установу „Зоран и Драган“, чији су капацитети попуњени, тренутно иде 310 малишана.



​Вртић је отворен  3. септембра 2001. године и од тада, више него успјешно, плови у атмосфери повјерења између одраслих и дјеце, те топлини и љубави, уз високу културу опхођења, у тежњи да буду квалитетан вртић у којем влада радост и бораве срећна и задовољна дјеца. Када је основан овај вртић је био међу првим приватним предшколским установама у РС, а оно по чему је свакако први, захваљујући оснивачима и власницима Новки и Радивоју Јелићу, је то да је ово прва приватна предшколска установа која ради у намјенски грађеном модерном објекту, који има изглед брода. Групе нису мјешовите, него узрасне: осам их је вртићких и једна у продуженом боравку.
 
портал Семберија инфо (З.Кусмук)