ПАЗИТЕ КАКО ПЛАЋАТЕ ПУТЕМ ИНТЕРНЕТА :: Semberija INFO ::

 

ПАЗИТЕ КАКО ПЛАЋАТЕ ПУТЕМ ИНТЕРНЕТА


Полицијска управа Бијељина  упозорава  привредне субјекте који послују са иностраним партнерима и компанијама, а комуникацију о пословању и начинима уплате средстава остварују путем интернет комуникација  (најчешће мејловима)  да воде рачуна  о комуникацији.

Наиме, пракса нам показује  да  може доћи  до престретања комуникације од стране нежељених особа које мијењају саржаје мејлова, а самим тим и упуте за уплату ако се ради о плаћању, те на тај начин уплаћена средстава могу отићи на нежељени рачун.

Таква средства, ако се на вријеме не уочи измјена у упутама плаћања, тешко се могу повратити и она одлазе на рачуне у земљама Африке, Азије, земље бившег СССР и као за параван за рачуне користе најчешће неку од коресподентских банака из Европе ( најчешће Велика Британија).

Савјетујемо да прије реализовања уплате или исплате од фирми са којима се сарађује из иностранства потврдите начин плаћања, потврдите уплату контролом рачуна, а најбоље то на крају верификовати телефонском потврдом са крајњим субјектом уплате или исплате'', упозоравају из полиције.