ИЗМЈЕНА РЕГУЛАЦИОНОГ ПЛАНА МЗ „ДАШНИЦА“ :: Semberija INFO ::

 

ИЗМЈЕНА РЕГУЛАЦИОНОГ ПЛАНА МЗ „ДАШНИЦА“


Представници парламентарних политичких субјеката, на међустраначком састанку су усагласили да се сједница Скупштине града одржи 25. децембра. Према ријечима предсједника Скупштине Славише Марковића, на дневном реду ће се наћи 16 тачака, а дан раније, одржаће се и припремни састанак.

-Пред одборницима ће се између осталог наћи Приједлог одлуке о утврђивању нацрта измјене дијела регулационог плана „МЗ Дашница“, Приједлог одлуке о давању сагласности ЈКП „Градско гробље“ на проширени цјеновник погребних услуга, Приједлог одлуке о субвенционисању трошкова превоза ученика основних школа у школској 2019/2020. години, Приједлог одлуке о кредитном задужењу за финансирање капиталних пројеката, Приједлог програма рада Скупштине града Бијељина за 2020. годину, а међу 16 тачака, наћи ће се и Приједлози комисије за избор и именовања.

-Основни разлог за заказивање сједнице је измјена дијела регулационог плана „МЗ Дашница“, локација према Обарској (локација старе Жељезничке станице), гдје ћемо измјенама дефинисати измјештање аутобуске станице на нову локацију, а кренућемо и у реализацију пројекта изградње новог Ватрогасног дома. Имамо већ обезбијеђен дио средстава за ове пројекте и очекујем да већ идуће године, са планском документацијом коју ћемо прилагодити наведеним потребама, реализујемо“, рекао је предсједник Скупштине Славиша Марковић. На наредној сједници у плану је и именовање замјеника градоначелника, а према најави предсједника Марковића, ријеч је о Предрагу Јовићу који је обављао дужност замјеника министра за људска права и избјеглице БиХ.

портал Семберија инфо (О.Стјепановић)