ТОМИЋ И ВУКОВИЋ МЕЂУ НАЈБОЉИМ, А РАДАН МЕЂУ НАЈПЕРСПЕКТВНИЈИМ :: Semberija INFO ::

 

ТОМИЋ И ВУКОВИЋ МЕЂУ НАЈБОЉИМ, А РАДАН МЕЂУ НАЈПЕРСПЕКТВНИЈИМ


Foto: GlasSrpske
Према одлуци струч­ног жи­рија 65. Из­бо­ра де­сет нај­бо­љих спор­ти­ста за 2019. годину у ор­га­низа­ци­ји "Гла­са Срп­ске", двојица спортиста из Семберије нашли су се међу најбољих десет  - Раденко Томић из Боксерског клуба „Радник“ и Лука Вуковић из Карате Клуба „Радник“.

Међу најперспективнијим спортистима, којих је проглашено укупно десет,  је и Урош Радан из бијељинског Карате клуба „Унсу“.
 

Foto: GlasSrpske

Ра­ден­ко То­мић заузео је девето мјесто. Капитен је Бок­сер­ског клу­ба Рад­ник, ак­ту­ел­ног пр­ва­ка Пре­ми­јер ли­ге БиХ. Тро­стру­ки је уза­стоп­ни шам­пи­он БиХ и уче­сник ви­ше ме­ђу­на­род­них так­ми­че­ња од ко­јих се ове го­ди­не из­два­ја­ју Европ­ске игре и Бал­кан­ско пр­вен­ство. Оства­рио је пла­сман у ква­ли­фи­ка­ци­је за Олим­пиј­ске игре у То­ки­ју. Ове го­ди­не не­ма по­ра­за на до­ма­ћим рин­го­ви­ма, а осво­јио је и дру­го мје­сто на Евро ку­пу то­ком 2019. го­ди­не. Лука Ву­ко­вић, члан  Ка­ра­те клу­ба „Пан­те­ри“, освојио је десето мјесто. Вуковић се каратеом ба­ви већ 14 го­ди­на и но­си­лац је цр­ног по­ја­са 1. дан. Освојио је сре­бро на пр­вен­ству Бал­ка­на за се­ни­о­ре у Чач­ку, а на­сту­пио је и на се­ни­ор­ском ЕП. Осво­јио је пе­то мје­сто на пр­вен­ству БиХ, шам­пи­он је Ре­пу­бли­ке Срп­ске, док је брон­зе осво­јио на Свјет­ском ку­пу у Ума­гу и пр­вен­ству Ме­ди­те­ра­на за мла­ђе се­ни­о­ре. Као и сва­ке го­ди­не у скло­пу за­вр­шне ма­ни­фе­ста­ци­је Из­бо­ра де­сет нај­бо­љих спор­ти­ста РС Ми­ни­стар­ство по­ро­ди­це, омла­ди­не и спор­та уру­чи­ло је при­зна­ња за де­сет нај­пер­спек­тив­ни­јих спор­ти­ста, а међу њима је и Урош Ра­дан из Карате клуба „Унсу“  из Бијељине.
 

портал Семберија инфо (З.Кусмук)