УДРУЖЕЊЕ „ВИДИК“ БИЈЕЉИНА: ЗАХВАЛНИЦЕ УЧЕСНИЦИМА ПРОЈЕКТА „ПРЕВЕНЦИЈА НАРКОМАНИЈЕ“ :: Semberija INFO ::

 

УДРУЖЕЊЕ „ВИДИК“ БИЈЕЉИНА: ЗАХВАЛНИЦЕ УЧЕСНИЦИМА ПРОЈЕКТА „ПРЕВЕНЦИЈА НАРКОМАНИЈЕ“


Значајан број пројеката у превенцији наркоманије у циљу смањења присуства дрога у колалној заједници, током протеклих четири године реализовало је Удружење „Видик“. Предсједник Удружења Драгомир Перић је нагласио да су се циљеви остварили кроз едукативна предавања у школама, разним другом институцијама и политичким субјектима.



- Предавања су вршена у основним школама, разним другим институцијама и политичким субјектима, а предавања су вршена у основним школама за седме и осме разреде на цијелом подручју Града Бијељина. Такође, предавањем су биле обухваћене и скоро све средње школе у граду гдје су едуковани, најчешће ученици првог и другог разреда“, рекао је Перић и додао да је кроз сва предавања у школама едукацију прошло и око 900 родитеља. 

- Удружење је имало и рад са 20 корисника и зависника о дрогама гдје су били укључени педагози и психолози, а терапијски рад је засниван на цјелокупној породици у циљу превазилажења проблема те праћењу резултата, одвикавања дјеце од кориштења дрога. Резултат је постигнут за седам зависника и породица, а врши се даље праћење“, појаснио је Перић и нагласио да су кроз пројекте успјели објединити разне институције, политичке субјекте, појединце и одговорне у школама, те родитеље. Поводом успјешног рада, Удружење је уручило захвалнице, како представицима инсититуција и установа, тако и појединцима. Захвалница је уручена и градоначелнику Мићи Мићићу који је похвалио рад Удружења „Видик“.



-Превенција наркоманије је значајан пројекат који смо подржали, а на овај начин реализујемо и програм омладинске политике. Похвално је што је у пројекту учествовао велики број школа на подручју града, родитеља, удружења, установа и институција, а све са циљем да наши млади људи буду свјесни колико је зла у канџама наркотика“; рекао је градоначелник Мићић.

Семберија ИНФО - О. Стјепановић
​Фото - Б. Милошевић