ГРАДСКО ПОЗОРИШТЕ СЕМБЕРИЈА БИЈЕЉИНА: ПОЧЕЛИ СМО ОЗБИЉНО ДА РАДИМО :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКО ПОЗОРИШТЕ СЕМБЕРИЈА БИЈЕЉИНА: ПОЧЕЛИ СМО ОЗБИЉНО ДА РАДИМО


На првој конференцији за штампу Градског позоришта „Семберија“ Бијељина, основаног крајем прошле године, новинарима су се обратили Иван Петровић, вршилац дужности директора Градског позоришта „Семберија“ и умјетнички директор, професор  др Миливоје Млађеновић.

Све до јесени ове године, истакао је Иван Петровић, радило се на стицању услова за функционисање новооснованог позоришта.

„Јесенас смо почели озбиљно да радимо. Тренутно користимо простор у Центру за културу „Семберија“, гдје изводимо и пробе. Почетком фебруара наредне године планирамо изведбу премијере „Комедија ометена у развоју“, по тексту др Миливоја Млађеновића. Наш приоритет за почетак је формирање глумачког ансамбла. Технички сектор ћемо формирати у наредном периоду преквалификацијом постојећих радника у култури, али и ангажовањем студената специфичних позоришних занимања. То је процес за који је неопходно вријеме. Административни дио позоришта ће бити сведен на минимум“, рекао је Петровић.

Професор др Миливоје Млађеновић, говорећи о позоришно–репертоарској политици Градског позоришта „Семберија“, истакао је да репертоар позоришта треба да представља складну идејну, тематску, естетску и поетичку цјелину у четворогодишњем раду.

портал Семберија инфо (Љ.Љубојевић)