ИПА Бијељина организовала акцију добровољног давања крви :: Semberija INFO ::

 

ИПА Бијељина организовала акцију добровољног давања крви


Чланови ИПА Бијељина, њих двадесетак, организовало је јуче добровољну хуманитарну акцију давања крви у нашем граду.

Интернационална полицијска асоцијација /ИПА/ основана је у Бијељини прије пет година и има око 200 чланова. 

„Придружили смо се хуманој акцији даривања крви у Бијељини. Недавно смо имали турнир у малом фудбалу који је одржан у Брчком, за двојицу наших колега који су млади умрли, па смо помогли породицама, а другу акцију смо имали у Ливну, гдје су колеге биле тешко повријеђене приликом пљачке банке. У тој акцији смо скупили 5.000 КМ како би имали за лијечење у бањама и слично“, рекао је за ИнфоБијељина Бошко Којић, предсједник Интернационалне полицијске асоцијације Бијељина.

Удружење ИПА, према ријечима Којића, представља свјетску организација која је основана 1950. године, а чланови су полицајаци и пензионери. Имају преко 700.000 чланова у 70 држава. 

„Данас је у Бијељини дошло око 20 чланова да дају крв, неки раде па нису могли да дођу, а био би већи одзив. ИПА Бијељина има око 200 чланова, те много пријатеља који нам помажу у томе, који су уз нас и који нам дају подршку“, додао је Којић. 

Жељко Милић, члан ИПА Бијељина и тренутно предсједник Управног одбора овог Актива се такође прикључио данашњој акцији.  

„Ми смо организовали више хуманитарних акција, па између осталог и ову у Бијељини како бисмо дали крв и помогли ономе коме је ова драгоцјена течност неопходна, јер нам је на неки начин и циљ да помажемо другима“, рекао је за ИнфоБијељина Жељко Милић. 

Милић додаје да су учествовали у бројним акцијама и дружењима, како у Европи, тако и овдје. 

„Одржавали смо турнире у малом фудбалу, за наше колеге у Брчком и Ливну. Учествујемо гдје год можемо хуманитарно да помогнемо“, закључио је Милић.

​Инфо Бијељина