УДРУЖЕЊЕ ЛИКОВНИХ УМЈЕТНИКА СВЕТИ ЛУКА: БИЈЕЉИНА ЈЕ РАСАДНИК ДАРОВИТИХ ЛИКОВНИХ СТВАРАЛАЦА :: Semberija INFO ::

 

УДРУЖЕЊЕ ЛИКОВНИХ УМЈЕТНИКА СВЕТИ ЛУКА: БИЈЕЉИНА ЈЕ РАСАДНИК ДАРОВИТИХ ЛИКОВНИХ СТВАРАЛАЦА


Чланови Удружења ликовних умјетника „Свети Лука“,  њих тридесетак, изложили су око стотину ликовних радова на традиционалној седмој изложби  у галерији Центра за културу „Семберија“.

Панто Пантић, предсјендик овог удружења, каже да ће изложба бити отворена до 20. Децембра.

“ У нашем удружењу окупљен је велики број ликовних стваралаца, а сваке године придружују нам се и нови, млађи чланови. На овој изложби заступљено је осамдесетак радова од тридесет аутора. Заступљене су све ликовне технике. Ово је, на неки начин, у протеклих десетак година постало и регионално удружење, јер окупљамо и чланове из сусједних градова. Немамо властите просторије, али се надамо да ће и то питање ускоро бити ријешено“, изјавио је Панто Пантић.

Милијанко Михољчић, кустос галерије Центра за културу „Семберија“ истакао је да је ово традиционална ликовна изложба на којој излажу бројни ликовни ствараоци који, углавном, нису завршили умјетничке и ликовне академије, али су и у области аматерског ликовног стваралаштва постигли завидне резултате.

„Нисмо погријешили што смо члановима овог удружења уступили галеријски простор у коме искључиво излажу професионални умјетници.  Изложба у овом децембарском термину је потврдила своју оправданост. Из године у годину евидентан је напредак у ликовном сазријевању појединих умјетника.  Мислим да Панто Пантић одлично води ово удружење у коме су окупљени квалитетни ликовни ствараоци. Многи од њих, иако су почели аматерски да сликају, већ сада се могу  својим дјелима поредити са неким професионалцима, имајући у виду квалитет њихових радова. Град треба да помогне оваква удружења, јер је Бијељина одавно постала расадник креативних и даровитих ликовних стваралаца“, каже Милијанко Михољчић.

портал Семберија инфо (Љ.Љубојевић)