Дирекција за развој и изградњу града Бијељина: Градња јавне гараже сљедеће године :: Semberija INFO ::

 

Дирекција за развој и изградњу града Бијељина: Градња јавне гараже сљедеће године


Дирекција за развој и изградњу града Бијељина завршила је ове године неколико важних пројеката у области просторног планирања, међу којима је и план јавне гараже, чија би градња требало да почне догодине.

- Завршили смо пројекат реконструкције Соколског дома, зграде урбанизма, спортских хала у Патковачи и Великој Обарској, као и пројекат реконструкције спортске дворане у Рачанској улици, те будућег изгледа нове аутобуске станице у Бијељини - рекао је директор Дирекције Младен Петровић истичући да је завршен и нови урбанистички план града који ће се ускоро наћи у скупштинској процедури.

Дирекција за развој и изградњу управља и наплатом и контролом јавних паркиралишта у Бијељини. На подручју града обиљежено је 850 паркинг мјеста, а изградњом јавне гараже једним подземним и четири надземна нивоа, за који је такође израђен пројекат, гужве на паркинзима биће мање.

- Очекујемо да сљедеће године почне изградња јавне гараже у ужем центру града. Када се овај посао заврши можемо размишљати о евентуалним промјенама постојећег система паркирања. Размишљамо о увођењу нулте стопе у близини зграде градске управе, како бисмо ограничили паркирање на сат или два у тој зони, да би се људи што минималније задржавали - навео је Петровић.

Глас Српске/Бијељина данас